Ranking FIFA Malaysia Terkini

Ranking FIFA Malaysia Terkini. Buat peminat Bolasepak Malaysia skuad Harimau Malaya yang ingin mengetahui kedudukan Ranking FIFA Malaysia Terkini, anda boleh merujuk di Laman Web FIFA atau secara alternatif merujuk kepada widget FIFA yang dikemaskini di bawah ini. Widget ini memaparkan kedudukan ranking pasukan bolasepak seluruh dunia dengan pilihan untuk memilih kawasan atau zone. Widget akan secara automatik dikemaskini oleh FIFA.
Kedudukan Ranking FIFA Malaysia Terkini
Skuad Malaysia pada masa kini berada di kedudukan ke 170 ranking bolasepak dunia. Semoga kita berharap kedudukan ini dapat diperbaiki dari masa kesemasa.

Widget Ranking FIFA Malaysia Terkini 

Sumber


Menurut Wikipedia, Kedudukan ranking Dunia FIFA adalah sebuah sistem kedudukan bagi pasukan kebangsaan bolasepak lelaki yang pada masa ini diterajui oleh pasukan Belgium. Pasukan-pasukan negara ahli FIFA (Fédération Internationale de Football Association), badan pentadbir bola sepak dunia, ditempatkan berdasarkan kepada keputusan perlawanan mereka yang menunjukkan hasil pasukan yang paling berjaya diletakkan paling tinggi. 

Carta Kedudukan ranking ini telah diperkenalkan pada bulan Disember 1992, dan enam pasukan (Argentina, Brazil, Perancis, Jerman, Itali dan Sepanyol) pernah memegang kedudukan teratas, yang mana pasukan Brazil telah lama memegang kedudukan pertama.

1 comment... add one now

Sentiasa Panas Sentiasa Panas 07 December, 2015
Tak tau la apa sebenarnya masalah bola sepak di malaysia ni..