Hanya Beregu Lelaki Harapan Emas Badminton Komanwel 2014

Emas Badminton Komanwel 2014

Hanya Beregu Lelaki Harapan Emas Badminton Komanwel 2014 | GLASGOW: Peluang skuad badminton membantu kontinjen negara meraih tujuh pingat emas Sukan Komanwel Glasgow 2014 semakin tipis apabila pasangan beregu campuran dan perseorangan wanita negara gagal ke final.

Chan Peng Soon-Lai Peng Jing kalah kepada pasangan England, Chris Langridge-Heather Oliver dengan 15-21, 22-20 dan 13-21 manakala Tee Jing Yi tewas kepada Kirsty Gilmour dari Scotland, 13-21 dan 19-21 dalam aksi separuh akhir yang berlangsung pada Sabtu.

Peng Soon-Pei Jing akan bertemu pasangan tuan rumah Robert Blair-Imogien Bankier pada penentuan pingat gangsa pada 5 petang ini waktu tempatan (12 tengah malam waktu Malaysia).

Jing Yi pula akan bertemu P V Sindhu dari India pada perlawanan penentuan pingat gangsa 6 petang waktu tempatan (1 pagi waktu Malaysia).


Harapan skuad badminton negara untuk menambah kilauan emas kini dipikul oleh pasangan beregu lelaki Tan Wee Kiong-Goh V Shem yang menewaskan beregu pilihan pertama dari England 21-19, 21-19 sebentar tadi. 

Malaysia setakat ini mengumpul empat pingat emas melalui atlet angkat berat, Mohd. Hafifi Mansor disusuli kejayaan Datuk Nicol Ann David (acara perseorangan skuasy), badminton berpasukan campuran dan atlet terjun negara, Ooi Tze Liang dalam acara 3m papan anjal individu lelaki - mStar online

KEPUTUSAN TERKINI DAN KESELURUHAN SUKAN KOMANWEL GLASGOW 2014 DI SINI0 comment... add one now