Man United Tewas Mengejut Perlawanan Pertama Liga Perdana Inggeris 2014/ 2015

Man United Tewas

Man United Tewas Mengejut Perlawanan Pertama Liga Perdana Inggeris 2014/ 2015 | Manchester United seakan belum melupakan aib yang dicipta musim lalu apabila tumbang 1-2 kepada Swansea di laman sendiri, Old Trafford pada perlawanan pembukaan Liga Perdana Inggeris (EPL), sebentar tadi.
Selepas mencatat kempen pramusim cemerlang, United yang dibimbing jurulatih baru, Louis van Gaal ketinggalan 1-0 berakhir babak pertama menerusi Ki Sung-yueng yang meledak gol pembukaan pada minit ke-28.
Sekalipun berjaya menyamakan kedudukan pada babak kedua menerusi kapten, Wayne Rooney yang meledak gol cantik pada minit ke-52, tiada yang mampu dilakukan ketika Swansea meledak gol kedua menerusi Gylfi Sigurosson pada minit ke-72.
Kemenangan Swansea dikemudi pengurus muda, Garry Monk turut mencipta sejarah kelab dari Wales itu mencatat kemenangan pertama perlawanan liga di laman keramat United itu.
Selain itu, gol Sung-yueng yang juga pemain Korea Selatan turut mencipta sejarah baru apabila menjadi pemain Asia pertama meledak gol pembukaan musim EPL.
Keputusan: Manchester United 1 Swansea 2
Gol: Manchester United (Wayne Rooney, m52)
Swansea (Ki Sung-yueng m28, Gylfi Sigurosson, m72).
BH online1 comment... add one now

Mohd Selim Zainal Mohd Selim Zainal 17 Ogos, 2014
Assalammualaikum.... PP,

sedih ... ManU tersungkur di laman sendiri... takper ManU cuba lagi, masih terlalu awal...

mselim3