Gambar Kejadian Puting Beliung Di Pendang Kedah 14 Oktober 2014

Puting Beliung Di Pendang
Gambar Kejadian Puting Beliung Di Pendang Kedah 14 Oktober 2014 | Kejadian angin puting beliung berlaku kira-kira jam 400 petang tadi di Kedah di mana sekurang-kurangnya 15 rumah kediaman di dua lokasi iaitu di Pendang dan Kuala Kedah dilaporkan rosak. Sebuah sekolah di Kampung Alor Besar di Pendang, juga terjejas apabila bumbung bangunan dan makmal komputer dikatakan mengalami kerosakan.
Berdasarkan maklumat, angin berpusar setinggi bangunan empat tingkat itu dilihat terbentuk sejurus hujan lebat melanda, sebelum menerbangkan bumbung dan dinding beberapa rumah di Kampung Alor Besar.
Turut mengalami kerosakan, tiga rumah di Taman Seri Kota di Kuala Kedah akibat insiden sama.
Puting Beliung Di Pendang
Puting Beliung Di Pendang

Puting Beliung Di Pendang

Apabila alam mula berbicara, tiada siapa mampu menahanNya, ia menunjukkan kuasa, bahawa ialah Allah yang pengatur segala2nya, dengan dosa yg dibuat oleh pendosa itu, Allah mengajar supaya kita berkata" Ya Allah ampunilah dosa hamba!!.." buat kali pertama berlaku taufan dibumi Malaysia, Kedah Darul Aman.. jangan pandang sebelah mata, seolah2 itu fenomena biasa!!! jangan!!!.. takutlah kepada Allah..FB Ustaz Ahmad Dusuki Abd Rani
KEPUTUSAN DAN JADUAL LIGA PERDANA INGGERIS 2014 SINI

0 comment... add one now