Lebih Baik Belai Anak Yatim Dari Kempen Sentuh Anjing

Program "I Want to Touch a Dog" Lebih Baik Belai Anak Yatim Dari Kempen Sentuh Anjing | Timbalan Ketua Pemuda PAS Muhammad Khalid Abd Hadi berkata adalah lebih baik jika umat Islam berkempen untuk perkara-perkara lain selain kempen 'menyentuh anjing'. 

"Daripada berkempen menyentuh anjing, adalah lebih baik jika mereka berkempen tentang penjagaan anak yatim.
HUKUM ORANG ISLAM BELA ANJING MENURUT PANDANGAN USTAZ TERKENAL DI SINI


"Nabi Muhammad pernah berkata bahawa sesiapa sahaja yang membelai kepala anak yatim akan menerima banyak ganjaran untuk setiap helai rambut yang dibelai.

"Daripada belajar tentang bagaimana kita harus mengusap anjing, apa kata kita belajar bagaimana untuk membersihkan kaki kita semasa berwuduk tanpa perlu membuka lapisan pakaian," kata Khalil, anak kepada Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang dalam satu kenyataan, Selasa mengenai 
Program "I Want to Touch a Dog" 
Program "I Want to Touch a Dog"

Mencadangkan bahawa acara 'menyentuh anjing' pada Ahad adalah cara bagi rakyat Malaysia untuk meredakan tekanan daripada masalah seperti kenaikan harga bahan bakar, Khalil berkata umat Islam hendaklah terlebih dahulu belajar bagaimana untuk memegang dan mencium batu Hajar Aswad di Kaabah sebelum mereka berfikir tentang bagaimana untuk membelai anjing.

"Ada satu kejadian berkaitan anjing peliharaan di dalam Al-Quran. Pelajaran daripadanya ialah, bukan untuk kita memiliki anjing sebagai haiwan peliharaan, tetapi bagi kita mengakui bahawa anjing juga memainkan peranan yang penting dalam perjuangan Islam."

Beliau menambah, penglibatan umat Islam dengan anjing adalah setakat memberi makan ketika lapar dan tidak mencederakannya kerana kerana haiwan itu berhak dianggap sebagai salah satu ciptaan Allah - mStar onlineKEPUTUSAN DAN JADUAL LIGA PERDANA INGGERIS 2014 SINI


1 comment... add one now

Sentiasa Panas Sentiasa Panas 20 October, 2014
Ada sebilangan umat Islam yang lupa perkara lebih penting..