Top 3 Applikasi Android Untuk Tingkatkan Hayat Bateri Smartphone

Bateri Smartphone android
Top 3 Applikasi Android Untuk Tingkatkan Hayat Bateri Smartphone | Perkara yang sangat penting dalam mana-mana smartphone adalah bateri. Bimbang bagaimana anda boleh meningkatkan hayat bateri dan menyelamatkan jangka hayat smartphone anda? 

Anda tidak perlu bimbang lagi kerana senarai applikasi Top 3 yang disenaraikan di bawah ini adalah yang terbaik untuk smartphone versi android untuk memanjangkan dan meningkatkan prestasi keseluruhan telefon dan hayat bateri smartphone anda: 

1. Juice Defender 

Applikasi Juice Defender direka dengan pelbagai pilihan dan dianggap popular dan menjadi kegemaran untuk pemilik smartphone versi android. Aplikasi ini memberikan anda kuasa untuk mengawal dan menguruskan sambungan anda termasuk data mudah alih, Bluetooth dan Wi-Fi. 


juice defender

Applikasi ini juga menyediakan pengguna beberapa mod pra-tetap, iaitu "agresif" dan "seimbang" yang membolehkan anda untuk memilih aplikasi yang anda ingin kekalkan beroperasi pada skrin anda.

2. Battery Defender

Jika anda sedang mencari aplikasi Android untuk meningkatkan hayat bateri telefon anda, Battery Defender boleh menjadi pilihan yang sangat baik untuk anda dari segi pilihan dengan hampir tiada kos langsung. Satu perkara yang menarik mengenai aplikasi ini adalah bahawa ia membolehkan pengguna untuk kawalan kemasukan yang cepat dan tidak menyakitkan mata untuk mengawal semua sambungan anda, seperti GPS, Wi-Fi, Bluetooth dan data mudah alih.


battery defender
Ia benar-benar mudah. Aplikasi ini membolehkan anda menghidupkan atau mematikan apa-apa yang anda tidak mahu beroperasi di latar belakang dengan button pipe. 

Satu lagi ciri cool Battery Defender adalah 'Imbas Genius' setiap 15 minit serta "Cool Sleeping" yang mematikan sambungan Wi-Fi dan sambungan data lain apabila anda tidur pada waktu malam.


3. Go Battery Saver & Power Widget

Ini merupakan satu lagi aplikasi popular yang direka oleh Dev Team Go yang terkenal, dan yakinlah applikasi ini sangat menarik dan berguna. Terlalu mudah untuk anda bertukar-tukar pilihan antara membaca, santai dan permainan dalam talian. Luar biasa, bukan? Selain itu, applikasi ini juga membolehkan anda untuk menyesuaikan tetapan dalam keadaan anda tidak gemar tetapan standard. 

Mungkin perkara yang paling 'cool' mengenai aplikasi ini adalah keupayaan untuk mengesan aplikasi mana yang membuat smart phone anda panas dan menggunakan banyak tenaga bateri anda. Dengan paip butang untuk optimumasi, anda boleh 'membersihkan' telefon anda dan mendapatkan beberapa hayat bateri tambahan. Aplikasi ini menyediakan akses kepada pelbagai tetapan, termasuk dua widget skrin utama. 


Semuanya ketiga-tiga aplikasi Android di atas sesuai untuk memelihara hayat bateri anda dan ianya sangat berguna apabila anda benar-benar memerlukannya!

KEPUTUSAN DAN JADUAL LIGA PERDANA INGGERIS 2014 SINI

1 comment... add one now

Farah Waheda Wahid Farah Waheda Wahid 13 October, 2014
wah bagus ni, thank you for the great piece of sharing uolss...