KJ Bidas Razif Sidek Isu Doping Chong Wei

KJ Bidas Razif Sidek
Menteri Belia dan Sukan Khairy Jamaluddin telah membidas bekas pemain badminton kebangsaan Razif Sidek yang mendakwa Datuk Lee Chong Wei telah menggunakan bahan dexamethasone yang diharamkan untuk masa yang lama.

Khairy berkata dakwaan itu tidak berasas dan menggesa orang ramai tidak membuat spekulasi sehingga pendengaran bermula di hadapan Persekutuan Badminton Dunia (BWF), yang dijangka diadakan awal bulan depan.
"Ini tuduhan serius yang saya dapati membimbangkan,"
"Jika Razif mahu membuat apa-apa dakwaan yang serius, dia mesti menunjukkan bukti"
Pada hari Selasa, BWF secara rasmi telah mengumumkan yang pemain No. 1 dunia Lee Chong Wei sebagai pemain yang gagal dalam ujian dadah itu dan dia akan digantung sementara kerana melanggar peraturan anti-doping.

Berikutan itu, Lee, 32, yang telah didapati positif dexamethasone di Kejohanan Dunia di Copenhagen pada 30 Ogos akan dihalang dari semua pertandingan sehingga pendengaran oleh BWF untuk menentukan nasib beliau.

Razif telah menegaskan bahawa dexamethasone masih bahan yang diharamkan walaupun ia bukan suatu dadah meningkatkan prestasi.
"Kenapa dia terus menggunakan dexamethasone? Mengapa tidak dia menggunakan acoxia untuk membantu pemulihan-Nya? Acoxia tidak diharamkan, "

KEPUTUSAN DAN JADUAL LIGA PERDANA INGGERIS 2014 SINI

1 comment... add one now

Pilihan Sukan Pilihan Sukan 14 November, 2014
salah tetap salah...cari puncanya kenapa ianya terjadi