Borang Permohonan Skim Biasiswa Sukan Tahun 2015

Borang Permohonan Skim Biasiswa Sukan Tahun 2015. Dipetik dari Portal Rasmi KPM, Sukacita dimaklumkan, Bahagian Sukan, Kementerian Pendidikan Malaysia mengeluarkan tawaran baru Hadiah Skim Biasiswa Sukan (SBS) kepada atlet murid yang layak bagi tahun 2015. 
Tarikh Permohonan
Skim Biasiswa Sukan Tahun 2015Permohonan ini dibuka mulai 5 Januari 2015 dan tamat pada atau sebelum 30 Mac 2015. 
Syarat Kelayakan Permohonan
Syarat kelayakan seorang atlet murid untuk pertimbangan mendapat Biasiswa Sukan, Kementerian Pelajaran adalah seperti yang berikut: 
  • Warganegara Malaysia;
  • Sedang belajar di Tingkatan 1 hingga Tingkatan 5 di Sekolah Menengah Harian, Sekolah Berasrama Penuh (SBP), Sekolah Menengah Teknik, Sekolah Menengah Kebangsaan Agama (SMKA) dan Sekolah Agama Bantuan Kerajaan (SABK); yang berada di bawah tanggungjawab Jabatan Pendidikan Negeri berkenaan ATAU Sedang belajar di Kolej Vokasional di Tahun 1 dan 2 sahaja ATAU Sedang belajar di Tingkatan 1 hingga Tingkatan 5 di Sekolah Sukan Malaysia yang berada di bawah tanggungjawab Bahagian Sukan.
  • Menunjukkan prestasi cemerlang dalam jenis-jenis sukan tertentu dengan sekurang-kurangnya telah mewakili negeri di peringkat kejohanan MSSM dan Liga Sukan KPM; dan
  • Tidak menerima sebarang biasiswa atau elaun (insentif lain) daripada agensi kerajaan dan bukan kerajaan. ;
Borang Permohonan Skim Biasiswa Sukan Tahun 2015 boleh didapati seperti yang dilampirkan di bawah: LINK Muaturun Borang

KEPUTUSAN DAN JADUAL LIGA PERDANA INGGERIS 2014 SINI


0 comment... add one now