Cara Semak Syarat Kelayakan Dan Jadual Pengambilan Ke UiTM

Cara Semak Syarat Kelayakan UiTM Dan Jadual Pengambilan Kemasukan Ke UiTM. Untuk makluman semua pelajar SPM yang berhajat untuk menyambung pengajian yang lebih tinggi ke Universiti Teknologi MARA (UiTM), berikut disertakan cara mudah untuk membuat semakan syarat kelayakan dan jadual pengambilan UiTM kemasukan pelajar setiap tahun sebagai panduan.

permohonan ke uitm
 

Cara Buat Permohonan Kemasukan Ke UiTM

Permohonan kemasukan ke UiTM adalah dengan mengguna pakai Aplikasi Dalam Talian sepenuhnya melalui laman web upu.mohe.gov.my atau http://online.uitm.edu.my mengikut jadual pengambilan seperti di bawah ini. 


  • Untuk informasi lebih tentang borang permohonan UPU sesi 2015/2016 boleh klik di SINI.


Semak Syarat Kelayakan Kemasukan Ke UiTM

Berikut adalah cara semak syarat kelayakan kemasukan ke UiTM dan IPTA lain dengan mudah dan pantas:Masukkan info-info yang diperlukan seperti berikut dan kemudian klik SEMAK. Mudah kan?


  • MyKad No
  • Nama
  • eMail
  • No. Telefon

Jadual Pengambilan Kemasukan Pelajar Ke UiTM

Untuk makluman, pengambilan pelajar di UiTM dibuat 2 kali setahun mengikut peringkat pengajian yang ditawarkan. Sila rujuk jadual di bawah ini untuk melihat jadual pengambilan pelajar ke UiTM.

Nombor Unik ID atau No. Slip UiTM bagi permohonan kemasukan ke UiTM melalui Aplikasi Dalam Talian boleh dibeli di kaunter Bank Simpanan Nasional atau menggunakan mesin ATM atau SMS Banking bagi pemegang akaun BSN mengikut tarikh yang diiklankan. 


Jadual Dan Tarikh Pengambilan Pelajar Ke UiTM

permohonan ke uitm 2015
0 comment... add one now