Peluang Pendidikan Untuk Pelajar Lepasan PT3

Peluang Pendidikan Untuk Pelajar Lepasan PT3. Keputusan PT3 2014 telah diumumkan pada Isnin lepas 22 Disember 2014.

Peluang Pendidikan Untuk Pelajar Lepasan PT3

Bagi pelajar lepasan PT3, jangan tidak tahu bahawa jika anda memilih aliran teknik dan vokasional pada peringkat seterusnya, anda mampu menamatkan pengajian dengan sekalung diploma dalam bidang kemahiran masing-masing selepas tamat persekolahan. Tarikh tutup permohonan adalah pada 26 Disember 2014. Semakan Keputusan Ke Kolej Vokasional dan SMT 2015 sila rujuk di SINI.

Penambahbaikan terhadap pendidikan teknik dan vokasional telah memberikan lebih banyak manfaat kepada pelajar yang berminat. Sumber FB Hab Pendidikan


Peluang Pendidikan Untuk Pelajar Lepasan PT3

Aliran Lepasan PT3

Pada peringkat pendidikan menengah atas, terdapat tiga aliran utama yang ditawarkan kepada pelajar lepasan PT3 untuk baki dua tahun sebelum menduduki peperiksaan SPM. Aliran yang ditawarkan adalah aliran akademik (Sains/Sastera), teknik dan vokasional serta aliran agama. Walau apa aliran yang diambil oleh para pelajar, pastikan ianya setanding dengan kemampuan dan minat masing-masing tanpa paksaan sesiapa. Aliran yang tepat mampu membantu dalam keputusan yang bakal dibuat pada masa hadapan.


Peluang Pendidikan Untuk Pelajar Lepasan PT3

SUMBER - Hab Pendidikan

KEPUTUSAN DAN JADUAL LIGA PERDANA INGGERIS 2014 SINI


0 comment... add one now