Semakan Ujian MedSI dan Temu Duga UPSI 2017 Online

Semakan Ujian MedSI dan Temu Duga UPSI 2017 Online. Tarikh semakan Ujian Medsi 2017? Berikut dikongsikan tarikh penting Semakan Panggilan Ujian MEdSI dan Temuduga Program Ijazah Sarjana Muda UPSI sesi Februari 2017. Permohonan kemasukan ambilan kedua ini adalah bagi lepasan STPM/Setaraf Sesi Akademik 2016/2017 (Februari). Dipetik dari Laman Web Rasmi Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI), semakan panggilan temuduga pendidikan/ bukan pendidikan serta Ujian Medsi boleh mula di semak pada tarikh-tarikh yang disertakan di bawah ini.
 

Semakan Ujian MedSI 2017

Semakan Ujian MedSI dan Temu Duga UPSI 2016/ 2017 Online

Semester 2 (Ambilan Februari 2017)

Berikut adalah senarai tarikh penting UPSI ambilan Februari 2017 meliputi tarikh semakan panggilan temuduga pendidikan/ bukan pendidikan, Ujian Medsi dan semakan keputusan permohonan:-
  1. Semakan Panggilan Temuduga bukan pendidikan dan Ujian MEDSI : 24 November 2016 bermula jam 1230 tengahari. Applikasi Semakan klik SEMAK
  2. Ujian MEDSI dan Temuduga Bukan Pendidikan : 30 November hingga 3 Disember 2016
  3. Semakan panggilan temuduga pendidikan : 21 Disember hingga 6 Januari 2017
  4. Temuduga dan Ujian Khas Pendidikan : 3 hingga 6 Januari 2017
  5. Hebahan jaya kemasukan ke Program Ijazah Sarjana Muda (ISM) : 16 hingga 27 Januari 2017
  6. Pendaftaran Pelajar : 5 Februari 2017

Semester 1 (Ambilan September 2016)

Tarikh semakan : Minggu Ketiga Mei 2016
  • Ijazah Sarjana Muda Pendidikan : Semakan panggilan Temuduga (Pendidikan) dan Ujian Medsi  : (Untuk calon lepasan Matrikulasi/Asasi, STPM/Setaraf dan STAM) : Minggu ketiga Mei 2016 (17 atau 18 Mei 2016)
  • Semakan Layak Menduduki Temuduga Pendidikan bagi Program Ijazah Sarjana Muda Pendidkan: Mulai 10 Jun 2016 (Jumaat) selepas 500 petang. Klik SEMAK UPSI
  • Ijazah Sarjana Muda Bukan Pendidikan : Semakan layak menduduki temuduga/ ujian khas program ISM bagi (tari, teater, komunikasi, dan sains sukan sahaja) sesi 2016/2017 (September) boleh mula disemak mulai 19 Mei 2016 selepas jam 12.00 tengahari.
  • Semakan Keputusan Permohonan Ke UPSI Bagi Lepasan SPM/Setaraf Sesi Akademik 2016/2017 boleh dilakukan pada 16 Mei 2016 (Isnin) mulai Jam 12.00 tengah hari di pautan http://www.upsi.edu.my/kemasukan/tawaran

Sebarang maklumat lanjut mengenai Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI)
bolehlah melayari Laman Web: www.upsi.edu.my atau mengemukakannya di alamat seperti berikut:


Unit Kemasukan,
Bahagian Hal Ehwal Akademik,
Universiti Pendidikan Sultan Idris,
Kampus Sultan Abdul Jalil Shah,
35900 Tanjung Malim,
Perak.

No. Tel : 05-450 6929/6930/6932
No. Faks : 05-4582670
(untuk tujuan pertanyaan/surat-menyurat sahaja)



Semakan Ujian MedSI 2016

TARIKH PENTING KEMASUKAN IJAZAH SARJANA MUDA SESI AKADEMIK 2016/2017 (SEPTEMBER 2016)


BILPERKARATARIKH
1IKLAN PERMOHONAN17 Januari 2016
2TARIKH MULA MEMOHON18 Januari 2016
mulai jam 12.00 tghhari
3TARIKH TUTUP PERMOHONAN5-Apr-16
sehingga jam 04.00 petang
4SEMAKAN PANGGILAN TEMU DUGA BUKAN PENDIDIKAN DAN UJIAN MEDSI DI LAMAN WEB IPTA YANG DIPAUTKAN DARI LAMAN WEB http://www.upsi.edu.my/online/ @ http://upu.moe.gov.my17 atau 18 Mei 2016
5UJIAN MEDSI DIJALANKAN DI SELURUH MALAYSIA19 Mei - 24 Mei 2016
6HEBAHAN CALON MENDUDUKI TEMU DUGA DAN UJIAN KHAS DILAMAN WEB http://www.upsi.edu.my/online @ http://upu.moe.gov.my9 Jun - 15 Jun 2016
7TEMU DUGA DAN UJIAN KHAS PENDIDIKAN15 Jun - 21 Jun 2016
8HEBAHAN JAYA KEMASUKAN PROGRAM PENGAJIAN LEPASAN STPM/SETARAF http://www.upsi.edu.my/kemasukan/tawaran @ http://upu.mohe.gov.my10 Ogos - 20 Ogos 2016
9PENDAFTARAN PELAJAR BARU28 Ogos 2016
10e- RAYUAN KEMASUKAN IJAZAH SARJANA MUDA10 Ogos - 15 Ogos 2016
11HEBAHAN JAYA e-RAYUAN http://www.upsi.edu.my/kemasukan/tawaran13-Sep-16
12PENDAFTARAN PELAJAR RAYUAN15-Sep-16

TARIKH PENTING KEMASUKAN DIPLOMA LEPASAN SPM SESI AKADEMIK 2016/2017 (JUN)


BILPERKARA TARIKH
1IKLAN PERMOHONAN17 Januari 2016
2TARIKH MULA MEMOHON
18 Januari 2016
mulai jam 12.00 tghhari
3TARIKH TUTUP PERMOHONAN5-Apr-16
sehingga jam 04.00 petang
TARIKH AKHIR MENGHANTAR PERAKUAN PERMOHONAN ONLINE & DOKUMEN
9SEMAKAN PANGGILAN MENDUDUKI TEMU DUGA DI LAMAN WEB UPSI14 - 16 APRIL 2016
http://upu.mohe.gov.my @ http://www.upsi.edu.my/online/mulai jam 12.00 tghhari
10TEMU DUGA & UJIAN KHAS18 - 22 APRIL 2016
(DIPLOMA BAHASA INGGERIS, DIPLOMA MUZIK, DIPLOMA TARI DAN DIPLOMA TEATER)
12HEBAHAN PEMOHON YANG BERJAYA DI LAMAN WEB UPSI16 - 31 MEI 2016
http://upu.mohe.gov.my @ http://www.upsi.edu.my/online/
13PENDAFTARAN PELAJAR BARU30 Mei 2016
14MINGGU ORIENTASI PELAJAR30 MEI - 03 JUN 2016
15e-RAYUAN KEMASUKAN DIPLOMA26 MEI - 30 MEI 2016
17HEBAHAN JAYA E-RAYUAN12-Jun-16
http://upu.mohe.gov.my @ http://www.upsi.edu.my/online/
18PENDAFTARAN PELAJAR RAYUAN15-Jun-16

*Tarikh-tarikh diatas ini adalah tertakluk kepada sebarang perubahan dari semasa ke semasa.

Selamat membuat Semakan Ujian MedSI dan Temu Duga UPSI 2017 Online. Semoga anda berjaya.

{ 21 comments.. read them below or add one }

Tanpa Nama Tanpa Nama 06 Mei, 2015
tekan pada link untuk buat semakan diploma bagi kemasukan mei..kenape tak bolehh ye?
Rossa Calla Rossa Calla 06 Mei, 2015
Cuba link ini
http://www.upsi.edu.my/online/
AnisAdam ツ AnisAdam ツ 06 Mei, 2015
Betul ke 7hb . Bukan sekali dengan upu ?
Rossa Calla Rossa Calla 06 Mei, 2015
sekali dengan UPU 6 Mei. 7 Jan tu untuk semakan sesi lepas awal tahun
Saya sertakan kalendar untuk jun dan sept 2015 untuk panduan
almond hijau almond hijau 16 Mei, 2015
kenapa tak boleh nak semak lagi yang ujian medsi tu?
Rossa Calla Rossa Calla 16 Mei, 2015
semakan bermula Sabtu 16 mei 2015 jam 200 petang
gie_linda gie_linda 31 Mei, 2015
hai
saya nk tanya
mcm mne nk thu kt lulus x ujian medsi cause i bru amik ujian medsi pada 24.5.2015
i apply kat upm btw mmg interview pendidikan start bln 6 ke
i hope u can reply me ASAP cause i don't really understand UPU system actually
almond hijau almond hijau 31 Mei, 2015
Boleh saya tahu awak lepasan apa?
aisyah syafiqah aisyah syafiqah 09 Jun, 2015
Lepasan asasi..ble bleh tau result utk tau dpt x temuduga??
amirul aznil amirul aznil 09 Jun, 2015
Hai . Saya lepasan stpm . Saya nak tye bila tarikh utk keputusan ujian medsi tu? Untuk panggilan temuduga ? Saya takut terlepas tarikh .
Aurora Inthedark Aurora Inthedark 09 Jun, 2015
assalamualaikum.. semakan keputusan temuduga utk program pndidikan start hari ni kan.. tapi kenapa saya tak boleh nak check?? saya dah clikck link tu, tapi xda semakan buat masa ini??? saya lepasan stpm, tnggl 20 mei hari tu saya mnduduki ujian medsi, so skrg sya nak check klau sya dpt temuduga nt.... harap dibalas....
Rossa Calla Rossa Calla 09 Jun, 2015
Menerusi makluman UPSI di http://www.upsi.edu.my/kemasukan/temuduga/, semakan temuduga pendidkan upsi dijangka boleh dibuat hari ini bermula jam 500 petang
Ayuni Ahmad Mukhtar Ayuni Ahmad Mukhtar 09 Jun, 2015
kenapa sampai skrg saya tak blh buka semakan utk temuduga?...
Unknown Unknown 16 Mei, 2016
Kalau kta jauh dri tmpat tmuduga boleh ambil ujian medsi kat tmpat lain ?
najihah shahirol najihah shahirol 18 Mei, 2016
kenapa link untuk cek layak menduduki ujian medsi tu belum boleh buka ? boleh minta link utk cek medsi ?
Rossa Calla Rossa Calla 18 Mei, 2016
Masih belum buka lagi, Boleh cuba link di atas atau klik http://www.upsi.edu.my/kemasukan/temuduga/
Unknown Unknown 18 Mei, 2016
Kalau nak tukar tarikh medsi, kena maklumkan dekat upsi bila nak tukar dan dekat mana.
Wow m8,Such Name! Wow m8,Such Name! 19 Mei, 2016
kalau saya dah pegi ujian medsi tahun lepas,tahun ni perlu pegi lagi ke?
郑芷榕 郑芷榕 13 Jun, 2016
kalau gagal ujian medsi, maka xblh masuk lgi ?
adlin mahirah adlin mahirah 10 Ogos, 2016
Mcm mne nk buat rayuan untuk ijazah yee