Semakan Temuduga Biasiswa Sukan IPT KPM 2014

Semakan Temuduga Biasiswa Sukan IPT KPM 2014. Dipetik dari Portal Rasmi KPM dan bagi pemohon yang telah membuat permohonan Biasiswa Sukan KPM 2014 Sukacita dimaklumkan bahawa Status Temuduga Biasiswa Sukan, Kementerian Pendidikan Malaysia Tahun 2014 akan dibuka mulai 20 Januari 2015 - 6 Februari 2015

Biasiswa Sukan IPT KPM 2014

Sila layari laman web KPM di www.moe.gov.my untuk keterangan lanjut.

Applikasi semakan klik https://biasiswa.moe.gov.my/sukan/index_semakan.php

Untuk makluman, Biasiswa Sukan ini adalah merupakan satu galakan kepada atlet yang cemerlang dalam bidang sukan serta mempunyai potensi akademik yang baik untuk meneruskan pengajian di IPT.  
   
Tawaran Biasiswa Sukan ini terbuka kepada semua atlet yang bergiat aktif dalam semua bidang sukan yang diiktiraf oleh Kementerian Pendidikan Malaysiai (KPM) dan Majlis Sukan Negara (MSN).  
   
Biasiswa Sukan ditawarkan kepada atlet-atlet yang mengikuti pengajian bagi kursus dalam Negara yang diiktiraf di Institusi Pengajian Tinggi (IPT) merangkumi IPT Awam, IPT Swasta dan Politeknik. Walau bagaimanapun, bagi kursus-kursus kritikal seperti perubatan, farmasi dan pergigian, tawaran biasiswa hanya untuk pengajian di IPT Awam sahaja.  
   
Penerima Biasiswa Sukan ini tidak mempunyai ikatan kontrak untuk berkhidmat dengan kerajaan. Walau bagaimanapun, pemegang adalah digalakkan untuk menyumbang ke arah pembangunan sukan Negara apabila tamat pengajian kelak.

KEPUTUSAN DAN JADUAL LIGA PERDANA INGGERIS 2014 SINI


0 comment... add one now