Palm Jumeirah Keajaiban Seni Bina Mesti Lihat Di Dubai

Palm Jumeirah, kawasan yang terkenal di dunia dan Dubai telah dinamakan sebagai 'keajaiban seni bina mesti lihat' oleh laman web pelancongan terkemuka Expedia.

Palm Jumeirah, projek perdana oleh  pemaju utama Nakheel, merupakan antara te#mpat-tempat pemandangan terkemuka dunia yang pelancong perlu melawat mengikut senarai Expedia penting, yang telah disusun dengan kerjasama laman web seni bina berita 'Arch Daily'.

Laman web ini menerangkan p#ulau buatan manusia Nakheel sebagai 'genius menggabungkan kedua-dua struktur dan seni dengan penyusunan palm tree yang menarik.


The Palm Jumeirah me#rupakan pulau buatan manusia dicipta menggunakan penambakan tanah oleh Nakheel, sebuah syarikat yang dimiliki oleh kerajaan Dubai di Emiriah Arab Bersatu dan telah direka dan dibangunkan oleh arkitek HHCP. Ia adalah salah satu daripada tiga pulau dirancang dipanggil Palm Islands (Palm Jumeirah, Palm Jebel Ali dan Palm Deira) yang akan diperluaskan ke Teluk Parsi, meningkatkan garis pantai di Dubai sepanjang 520 kilometer (320 batu).  
 
"Palm Jumeirah adalah bukti pertumbuhan, tenaga dan cita-cita di Dubai, dan anugerah ini adalah satu penghormatan besar bagi pulau itu, Dubai dan Nakheel," kata seorang jurucakap Nakheel."Palm Jumeirah telah lama diiktiraf sebagai satu pencapaian kejuruteraan mercu tanda yang membantu untuk meletakkan Dubai pada peta dunia. The Palm bukan sahaja satu komuniti yang bertenaga dan daya tarikan bagi orang-orang yang tinggal di Dubai, tetapi menjadi tarikan kepada berjuta-juta pelancong yang melawat UAE setiap tahun. "

Palm Jumeirah menempatkan beribu-ribu rumah penduduk dan sembilan pusat peranginan bertaraf dunia, dengan ada yang dalam pembikinan. Nakheel telah meningkatkan campuran tarikan pembangunan di pulau ini denganpembinaan baru pelbagai projek termasuk Nakheel Mall, Menara Palm, The Pointe dan The Boardwalk.KEPUTUSAN DAN JADUAL LIGA PERDANA INGGERIS 2014 SINI

0 comment... add one now