Semakan Slip Daftar MUET 2017 Online

Cara Semak Slip Daftar Ujian MUET November 2017 Online. Cara semak pendaftaran MUET online dan SMS? Dipetik dari Portal Rasmi Majlis Peperiksaan Malaysia (MPM), pelajar kini boleh membuat Semakan Slip Daftar MUET 2017 Sesi Mac, Julai dan November secara online. Untuk makluman, Slip Daftar ini perlu ditunjukkan kepada pengawas peperiksaan untuk kebenaran atau kemasukan menduduki ujian MUET

Calon perlu Semak Slip Daftar Ujian MUET Online ini dan seterusnya mencetak slip sebelum masuk ke dewan peperiksaan MUET.

Semakan pendaftaran MUET Online

Semakan slip menduduki ujian atau peperiksaan MUET Majlis Peperiksaan Malaysia (MPM) boleh dicetak secara online dengan mengikuti panduan berikut.

Tarikh Semakan Slip Daftar Ujian MUET 2017 Online

Pengesahan butiran pendaftaran calon untuk menduduki MUET akan diberitahu kepada calon dalam Slip Daftar MUET (MUET/D) melalui portal MPM www.mpm.edu.my seperti tarikh berikut :-
  1. MUET MAC 2016 - Bermula 22 Januari 2016
  2. MUET JULAI 2016 - 17 Jun 2016
  3. MUET NOVEMBER 2017 - Mulai 4 September sehingga 3 Oktober 2017
Jika maklumat calon tiada dalam semakan MUET/D, sila hubungi terus Majlis Peperiksaan Malaysia dengan kadar SEGERA.  Bagi calon sekolah/institusi, sila hubungi Majlis Peperiksaan Malaysia melalui Pengetua sekolah/institusi masing-masing.  

Semakan Slip Daftar Ujian MUET Online

Semakan Secara SMS

Calon boleh menyemak status MUET/D melalui khidmat Sistem Mesej Ringkas (SMS) dengan menaip MUET[jarak]INFO[jarak]nombor kad pengenalan dan hantar ke 15888.

Semakan pendaftaran MUET 2017 Online


Tahniah kepada yang berjaya dengan cemerlang. Bagi mereka yang inginkan lulus cemerlang Peperiksaan MUET, anda boleh membeli panduan Lulus Cemerlang Peperiksaan MUET ini dengan harga RM30. Sila klik link di bawah ini untuk pesanan.

Nak Lulus Cemerlang Dalam Exam MUET? Klik Sini! Semoga berjaya...

0 comment... add one now