Teknik Dan Format Buat Surat Kiriman Rasmi

Teknik Dan Format Buat Surat Kiriman Rasmi. Berikut adalah contoh surat kiriman rasmi yang dikongsikan dari Bahasa Nadi Bangsa,  sesuai kepada pelajar UPSR dan mereka yang mencari contoh surat rasmi yang terbaik. Disertakan juga teknik dan format membuat surat kiriman rasmi dalam bentuk presentation slide di bawah ini.

Format surat rasmi klik Permohonan.my

Surat Kiriman Rasmi (Permohonan)

Soalan : Persatuan Pengakap sekolah kamu akan mengadakan Perkhemahan Tahunan. Sebagai setiausaha, kamu perlu menulis surat kepada Guru Besar sekolah kamu untuk memohon mengadakan perkhemahan tersebut.
Tulis surat tersebut selengkap.
Surat Kiriman Rasmi
 
Persatuan Pengakap,
Sekolah Kebangsaan Taman Tambun,

14000 Simpang Empat,Pulau Pinang.
__________________________________________________________


Tuan Guru Besar,
Sekolah Kebangsaan Taman Tambun,
14000 Simpang Empat,

Pulau Pinang.                                                                                         05 MAC 2012

Tuan,

Memohon Mengadakan Perkhemahan Tahunan Pengakap

Berhubung perkara di atas, Saya Ali bin Abu, setiausaha Pasukan Pengakap Sekolah Kebangsaan Taman Tambun ingin memohon untuk mengadakan Perkhemahan Tahunan Pasukan Pengakap.

2.    Untuk makluman pihak tuan, Ahli Jawatankuasa Persatuan Pengakap sekolah telah merancang untuk mengadakan aktiviti perkhemahan tahunan. Butir-butir perkhemahan adalah seperti ketetapan berikut ;

       Tarikh : 6 Mac 2012 hingga 8 Mac 2012
       Tempat : Padang Sekolah
       Peserta : 40 orang ahli pengakap 

3.    Tujuan perkhemahan ini diadakan adalah sebagai aktiviti tahunan pertubuhan ini. Selain itu, perkhemahan ini diadakan untuk memberikan pengalaman di samping dapat memupuk nilai-nilai murni dalam kalangan murid seperti berdisiplin, bekerjasama, berdikari dan sebagainya.

5.    Kami berharap pihak tuan dapat menimbang permohonan ini. Kami juga berharap pihak tuan dapat memberi maklum balas secepat mungkin agar kami dapat membuat persediaan awal. Sekiranya tarikh yang kami cadangkan itu tidak bersesuaian, maka pihak tuan bolehlah mencadangkan tarikh yang lain.

 
Kerjasama daripada pihak tuan amat kami hargai dan kami dahului dengan ucapan ribuan terima kasih.

Sekian, terima kasih. 

Yang menjalankan tugas,

Aiman Hakim
…………………………………
(AIMAN HAKIM BIN ILHAM)
Setiausaha Persatuan Pengakap
Sekolah Kebangsaan Taman Tambun.


 Teknik Dan Format Buat Surat Kiriman Rasmi


Contoh surat kiriman rasmi no 2  
Persatuan Sejarah,
Sekolah Kebangsaan Bukit Tambun,
14000 Simpang Empat,
Pulau Pinang.
_______________________________________________________________

Tuan Guru Besar,
Sekolah Kebangsaan Bukit Tambun,
14000 Simpang Empat,
Pulau Pinang.                                                                                         20 MAC 2014

Tuan,

Memohon Mengadakan Lawatan sambil Belajar ke Langkawi


Berhubung perkara di atas, Saya Nor Firzana binti Mohd Arif, setiausaha Persatuan Sejarah Sekolah Kebangsaan Bukit Tambun ingin memohon untuk mengadakan lawatan sambil belajar ke Langkawi.


2.    Untuk makluman pihak tuan, Ahli Jawatankuasa Persatuan Sejarah sekolah telah merancang untuk mengadakan lawatan ke Langkawi pada 20 hingga 23 April 2014. Seramai 40 orang murid Tahun 6 akan menyertai lawatan ini dengan diiringi oleh 4 orang guru pengiring iaitu Cikgu Faizul, Cikgu Nazariah, Cikgu Azhari dan Cikgu Mazlina. Antara tempat-tempat menarik yang akan dikunjungi semasa di Langkawi nanti ialah Taman Marin Pulau Payar, Taman Agrotek Mardi, Tasik Dayang Bunting dan Dataran Helang.

3.    Tujuan lawatan sambil belajar ini diadakan adalah untuk menambah ilmu pengetahuan serta pengalaman peserta. Selain itu, lawatan ini bertujuan untuk mengurangkan tekanan para pelajar sebelum menduduki Ujian Penilaian Sekolah Rendah (UPSR) pada bulan September nanti. Lawatan ini juga diharap dapat membantu para pelajar mengetahui dengan lebih jelas tentang tempat-tempat menarik yang ada di negara kita. Semoga mereka akan lebih bangga dan bersyukur dilahirkan di negara tercinta ini. 

5.    Kami berharap pihak tuan dapat mempertimbangkan permohonan ini. Kami juga berharap pihak tuan dapat memberi maklum balas secepat mungkin agar kami dapat membuat persediaan awal. Sekiranya tarikh yang kami cadangkan itu tidak bersesuaian, maka pihak tuan bolehlah mencadangkan tarikh yang lain.

Kerjasama daripada pihak tuan amat kami hargai dan kami dahului dengan ucapan ribuan terima kasih.

Sekian, terima kasih. 

Yang menjalankan tugas,

 ________                          ______
(NOR FIRZANA BINTI MOHD ARIF)
Setiausaha Persatuan Sejarah 
Sekolah Kebangsaan Bukit  Tambun.

KEPUTUSAN DAN JADUAL LIGA PERDANA INGGERIS 2014 SINI

0 comment... add one now