JDT Vs Bangkok Glass FC ACL 2015

Video Perlawanan JDT Vs Bangkok Glass FC ACL 2015. Tamatlah harapan JDT apabila impian mahu beraksi di liga elit benua berakhir buat Johor Darul Ta'zim (JDT) apabila kalah kepada Bangkok Glass FC dari Thailand 3-0 dalam aksi kelayakan kedua Liga Juara-Juara Asia (ACL) 2015, sebentar tadi. JDT kini bersama Pahang akan mewakili Malaysia dalam peringkat kumpulan Piala AFC 2015 (AFC Cup).

Narong Jansawek membuka tirai jaringan untuk pasukan tuan rumah pada minit ke-29 dalam saingan di Stadium Tanyaburi, Pathum Thani, Thailand.

Selepas rehat, Bangkok Glass terus menekan dan berjaya menambah dua lagi jaringan menerusi penyerang import dari Namibia, Lazarus Kaimbi pada minit ke-52 dan 62 untuk merakamkan kemenangan selesa di hadapan penyokong mereka.

JDT mungkin pulang dengan kekalahan lebih besar tetapi bernasib baik Darko Tasevski gagal menyempurnakan sepakan penalti diberikan oleh pengadil Australia, Christopher Beath pada minit ke-65.

Video JDT Vs Bangkok Glass FC ACL 2015
Kemenangan itu bakal menyaksikan Bangkok Glass menentang wakil dari China, Beijing Guoan pada play-off 17 Februari ini untuk merebut tiket ke saingan sebenar - BH online

0 comment... add one now