Semakan Keputusan UPU Sesi 2016/ 2017 Online

Semakan Keputusan UPU Ke IPTA/ UA Sesi 2016/ 2017 Online. Untuk panduan, berikut adalah makluman tarikh-tarikh penting mengenai semakan keputusan UPU, semakan panggilan temuduga dan tarikh pendaftaran ke IPTA, Politeknik Premier, Politeknik Konvensional/ Metro, Kolej Komuniti, CIAST dan ILKA untuk sesi kemasukan 2016/ 2017. Bagi calon lepasan SPM, Diploma, Matrikulasi, STPM dan setaraf yang telah mengemukakan permohonan UPU 2016 online, semakan keputusan UPU Ke IPTA dan Politeknik sesi 2016/ 2017 boleh di semak pada bulan Mei 2016 untuk lepasan SPM/ setaraf dan pada bulan Ogos 2016 untuk lepasan STPM/ setaraf


Semakan Keputusan UPU Sesi 2016/ 2017 Online

Semakan Keputusan UPU 2016 Online
Tarikh semakan keputusan UPU 2016 yang berjaya layak ke IPTA lepasan SPM dan setaraf dijangka diumumkan pada minggu kedua Mei 2016 (akan dikemaskini) manakala bagi lepasan STPM dijangka pada minggu kedua Ogos 2016

A. Semakan Keputusan Panggilan Temuduga

1) Calon lepasan SPM/ Setaraf 

Semakan untuk program pengajian yang bertemuduga sahaja dimana semasa permohonan terdapat tanda atau simbol (#) di bahagian akhir nama program
  • Tarikh semakan : Minggu kedua April 2016
Link semakan UA/ IPTA (Akan dikemaskini):-
  • Universiti Pendidikan Sultan Idris : Semakan panggilan temuduga Diploma UPSI (Diploma Bahasa Inggeris, Diploma Muzik, Diploma Tari dan Diploma Teater) bermula 14 April 2016 (Khamis) selepas jam 12.00 tengah hari di url http://www.upsi.edu.my/online/ atau UPSI
  • UiTM : Semakan Panggilan temuduga Program Diploma/ Asasi TESL bermula pada 15 April 2016 (Jumaat) jam 300 petang - klik UiTM atau Portal Kemasukan Pelajar
  • Universiti Pertahanan Nasional Malaysia - UPNM
  • Universiti Utara Malaysia - UUM
  • Asasi Pintar UKM : Semakan pada 14 April 2016 jam 1200 tengahari - Klik UKM
  • Universiti Teknologi Malaysia - UTM
  • Universiti Sains Islam Malaysia (USIM): USIM
  • Politeknik Malaysia : Semakan pada 15 April 2016 untuk Program Diploma Kejuruteraan Penyenggaraan Pesawat & Diploma Kejuruteraan Perkapalan sahaja - Klik Bahagian Pengambilan Pelajar
Calon lepasan SPM/Setaraf dan SKM bagi Kemasukan Ke Politeknik Konvensional/METrO, Kolej Komuniti dan ILKA - Minggu Kedua April 2016 & 15 April 2016 (Politeknik)

2) Calon lepasan STPM dan setaraf

Tarikh semakan : Minggu Ketiga Mei 2016 
  • Ijazah Sarjana Muda Pendidikan : Semakan panggilan Temuduga (Pendidikan) dan Ujian Medsi  : (Untuk calon lepasan Matrikulasi/Asasi, STPM/Setaraf dan STAM) : Minggu ketiga Mei 2016 (17 atau 18 Mei 2016)
    • Semakan Layak Menduduki Temuduga Pendidikan bagi Program Ijazah Sarjana Muda Pendidkan: Mulai 10 Jun 2016 (Jumaat) selepas 500 petang. Klik UPSI
     
  • Ijazah Sarjana Muda Bukan Pendidikan : Semakan layak menduduki temuduga/ ujian khas program ISM bagi (tari, teater, komunikasi, dan sains sukan sahaja) sesi 2016/2017 (September) boleh mula disemak mulai 19 Mei 2016 selepas jam 12.00 tengahari.
  • Klik Semakan Medsi

B. Semakan Keputusan UPU Ke IPTA & Politeknik Premier Online

Semakan keputusan UPU 2016 online boleh disemak mengikut ketetapan berikut :-

Calon lepasan SPM/ Setaraf 

  1. UA/ IPTA - 16 Mei 2016 (Isnin) mulai jam 1200 tengahari hingga 31 Mei 2016 (RASMI). Sumber FB Rasmi UPU
  2. Politeknik Premier : 16 Mei 2016 jam 200 petang. Semakan penempatan pelajar pada 18 Mei 2016 (Rabu) jam 200 petang. Sumber : Politeknik
  3. Politeknik Konvensional/ Metro, Kolej Komuniti dan ILKA : 26 Mei 2016 mulai 1200 tengahari. Semakan penempatan pelajar Politeknik Konvesnional/ Metro pada 30 Mei 2016 jam 200 petang

Calon lepasan STPM/ Setaraf  

  1. Minggu Kedua Ogos 2016 (Mulai 8 Ogos 2016 bermula jam 1200 tengahari)
  2. e-Rayuan dibuka dalam tempoh 5 hari bermula dari 8 Ogos hingga 12 Ogos 2016. Hanya calon yang gagal mendapat sebarang tawaran ke UA sahaja dibenarkan untuk mengemukakan rayuan.

Semakan online

Semakan secara SMS 

  • Taip UPU<jarak> RESULT<jarak>No Kad Pengenalan dan hantar ke 15888
semakan upu sms
Semakan UPU SPM SMS
Semakan Keputusan UPU sms stpm
Semakan UPU STPM SMS


Pemohon juga boleh membuat semakan tawaran kemasukan IPTA menerusi pautan di bawah ini sekiranya link UPU di atas menghadapi kesulitan akibat penggunaan yang tinggi.

Pemohon yang berjaya hendaklah membuat pengesahan tawaran dan juga mencetak surat tawaran rasmi melalui Laman Web Rasmi IPTA berkaitan ataupun Jabatan Pengajian Politeknik (JPP) sebelum atau pada tarikh yang akan dikemaskini kelak.

Sebab-Sebab Permohonan Tidak Berjaya

Menurut FB Rasmi UPU, penawaran kemasukan ke UA dibuat adalah berdasarkan kepada dasar markah merit iaitu 90% akademik dan 10% kokurikulum. Antara punca pemohon tidak berjaya adalah seperti berikut :-
  1. Tidak menekan butang sah dan hantar pada borang online
  2. Tidak memenuhi syarat yang ditetapkan
  3. Memohon program luar bidang aliran
  4. Tidak melepasi temuduga
  5. Markah merit rendah
  6. Tidak dipilih Universiti ekoran tempat yang terhad kerana pesaingan yang tinggi
  • * Semakan keputusan UiTM Sesi 1 : 2016/ 2017 klik Semakan UiTM

Nak Lulus Cemerlang Dalam Exam MUET? Klik Sini!

Link Semakan Surat Tawaran

Berikut adalah senarai pautan URL surat tawaran mengikut UA/ IPTA untuk sesi 2015/ 2016:
* Pautan URL semakan surat tawaran sesi 2016/ 2017 akan dikemaskini dari masa kesemasa selepas keputusan rasmi diumumkan.

C. Semakan Keputusan UPU Ke Politeknik Konvensional/ Metro/ Kolej Komuniti dan ILKA

  • Tarikh semakan pada 26 Mei 2016 bermula 1200 tengahari. Klik UPU Online atau Politeknik untuk membuat semakan
  • Semakan Penempatan Politeknik Konvensional/ Metro pada 20 Mei 2016
  • Akan dikemaskini - Hebahan Keputusan Penempatan dan Cetakan Surat Tawaran Ke Kolej Komuniti di http://www.jpkk.edu.my/jpkk/

D. Permohonan e-Rayuan Keputusan Ke IPTA/ Politeknik

Mereka yang gagal mendapat tawaran ke UA/ IPTA, anda boleh membuat rayuan.
  1. Calon lepasan SPM/ Setaraf - 26 Mei hingga 31 Mei 2016 (selama 5 hari sahaja). Klik e-Rayuan UPU 2016
  2. Calon lepasan STPM/ Setaraf - Minggu kedua Ogos 2016 (Rayuan selama 5 hari)

E. Semakan Keputusan Rayuan UPU

Semakan keputusan rayuan UPU boleh disemak seperti berikut :-
  • A. Calon lepasan SPM/ Setaraf - 13 Jun 2016 mulai 1200 tengahari. Klik UPU Online
Semakan keputusan rayuan untuk kemasukan ke Politeknik Konvensional/ METrO, Kolej Komuniti dan Institut Latihan Kemahiran Awam (ILKA) lepasan SPM/ setaraf dan Persijilan Kemahiran Malaysia/ Setaraf :-
  1. ILJTM (ADTEC, JMTI & ILP) ; http://www.jtm.gov.my/semakjaya
  2. CIAST ; http://www.ciast.gov.my
  3. KOLEJ KOMUNITI ; http://www.jpkk.edu.my
  4. POLITEKNIK ; http://www.politeknik.edu.my
  5. NATC ; http://atpis.moa.gov.my/V4/result
  6. MARA (IKM & KKTM) ; http://www.ekemahiran.edu.my  
  • B. Calon lepasan STPM/ Setaraf - Minggu keempat Ogos 2016 (25 Ogos 2016 jam 400 petang. Bagi mengisi kekosongan/ calon tolak tawaran, calon gagal perlu menunggu keputusan muktamad pada 9 September 2016)
  • Semakan Keputusan Rayuan 2 UPU 2016

        Tarikh Semakan : 9 September 2016 (Hari Jumaat)
        Waktu Semakan : Mulai jam 12.00 tengah hari
Semakan rayuan UPU Sesi 2016/ 2017 Online lepasan stpm

F. Tarikh Penting Permohonan UPU 2016 

Berikut dikongsikan tarikh-tarikh penting Permohonan UPU 2016 online yang dikongsikan dari Laman Web Rasmi UPU.
lepasan spm
lepasan stpm

* Tarikh adalah tertakluk kepada perubahan dari masa kesemasa

Untuk maklumat lanjut Untuk mendapatkan maklumat yang lebih lanjut sila hubungi UPU di talian helpline (03) 88706767 atau (03) 8870 6777. Talian helpline UPU hanya beroperasi pada hari bekerja sahaja bermula dari jam 7.30 pagi - 5.30 petang. Anda juga boleh dapatkan informasi terkini di FB UPU BPKP JPT atau Laman Web Rasmi UPU.
  • * Semakan keputusan tawaran Matrikulasi klik Matrikulasi
  • * Semakan tawaran Tingkatan 6 klik Form 5

Bagi mereka yang inginkan lulus cemerlang Peperiksaan MUET, anda boleh membeli panduan Lulus Cemerlang Peperiksaan MUET ini dengan harga RM30. Sila klik link di bawah ini untuk pesanan. Nak Lulus Cemerlang Dalam Exam MUET? Klik Sini! Semoga berjaya

{ 73 comments.. read them below or add one }

Farah Waheda Wahid Farah Waheda Wahid 07 April, 2015
ohhh keputusan UPU dah keluar dah...
Ahmad Afif Zahari Ahmad Afif Zahari 06 Mei, 2015
semakan panggilan temuduga bahagian pendidikan bagi lepasan STAM bila??
mohon penjelasan....
Ahmad Afif Zahari Ahmad Afif Zahari 06 Mei, 2015
semakan keputusan ijazah pertama bagi lepasan STAM bila??
Rossa Calla Rossa Calla 06 Mei, 2015
Le[asan STAM Kategori T pada minggu ke 2 Ogos 2015
Rossa Calla Rossa Calla 06 Mei, 2015
Minggu ketiga Mei 2015
team ciwiclothing team ciwiclothing 07 Mei, 2015
Nak tanya UPU bagi panggilan kedua ada tak pada tahu ini (2015). Sebab UPU yang pertama saya tak daftar disebabkan saya mengambil peperiksaan SPM Ulangan. Tak cukup satu syarat.
Rossa Calla Rossa Calla 07 Mei, 2015
Kalau ikut jadual tarikh penting fasa 2 spm dah takde. Yg ada fasa 2 untuk stpm dan lepasan asasi dan matrik
Farhain Zainal Farhain Zainal 07 Mei, 2015
Betul ke takde panggilan kedua untuk spm 2014
Anisah Izzul Anisah Izzul 07 Mei, 2015
Salam, saya sudah semak keputusan upu dan alhamdulillah saya ditawarkan. Tapi bagaimana saya nak tahu di mana saya ditempatkan?
Rossa Calla Rossa Calla 07 Mei, 2015
Ada panggilan selepas erayuan iaitu pada minggu kedua Jun 2015
Ahmad Afif Zahari Ahmad Afif Zahari 11 Mei, 2015
temuduga khas bagi pismp 2015 itu untuk ap dan untuk siap??sebelum ni tak ada pun....mohon penjelasan

Ahmad Afif Zahari Ahmad Afif Zahari 11 Mei, 2015
saya sudah cuba untuk semak panggilan temuduga khas pismp 2015,namun laman web itu agak susah untuk dibuka.....saya masih tak dapat semak lagi....nak buat macam mana??harap bantu....
Rossa Calla Rossa Calla 11 Mei, 2015
Saya dapat tahu yang temuduga khas ni untuk calon simpanan dengan calon yang tidak hadir masa temuduga lepas


Rossa Calla Rossa Calla 11 Mei, 2015
applikasi telah berpindah ke url baru dan sedang mengalami gangguan
anda boleh hubungi Unit pengambilan pelajar IPG di talian 03 8312 6720
Ahmad Afif Zahari Ahmad Afif Zahari 11 Mei, 2015
macam yg saudara/saudari rossa call ckp,temuduga khas adalah untuk yg tidak hadir temuduga yg lepas.
mknanya sy yg telah temuduga tidak terlibat dengan temuduga khas ini??betul mcm tu??
sumber dr mana ni??hrp sgt penjelasan tuan...
azizol PUO azizol PUO 11 Mei, 2015
Mcm mner kalau terlepas kemas kini Fasa ke2 UPU untuk lepasan Diploma ye ?
Tenesh Becs Tenesh Becs 21 Mei, 2015
Saya terlepas semakan keputusan temu duga bagi unisza.Bagaimana saya boleh semak ya?
Tanpa Nama Tanpa Nama 24 Mei, 2015
Salam, saya dpt sms yg mengatakan saya terpilih utk menghadiri temuduga drpd UPNM tapi bila saya check kat laman web kata saya x terpilih dalam senarai kemasukan. Harap bantu segera kerana sms kata temuduga hari Rabu 27 Mei.
Rossa Calla Rossa Calla 24 Mei, 2015
Sila hubungi UPNM di talian Tel. : (+603) 9051 3400 samb. 4541/3517/3516
Rossa Calla Rossa Calla 24 Mei, 2015
http://www.unisza.edu.my/tawaran/
zulaika sabri zulaika sabri 26 Mei, 2015
salam,saya terima tawaran dr poli tp saya tolak.dan saya wat erayuan di poli kos yg lain.ad kemungkinan tak saya diterima????mngharap sngt pnjelasan....
Ked Ked 27 Mei, 2015
Hi, saya merupakan lepasan STPM 2014. Saya tak sempat daftar (melalui UPU) semasa fasa 1 so saya harapkan fasa 2 je sekarang. So for fasa 2 ni, boleh tak saya daftar sebab masa fasa 1 saya memang tak daftar langsung, saya risau sebab saya dengar hanya mereka yang tak lulus apa2 semasa fasa 1 hanya layak daftar semasa fasa 2. selain itu, adakah ia untuk lepasan SPM? STPM? atau dua2 sekali? And for fasa 2, bila EXACTLY dia buka? sebab kat laman2 lain tarikhnya berbeza and kadang2 confusing untuk saya. And if I register dalam fasa 2, bila in take start? adakah kami akan sama masuk dengan mereka yang daftar semasa fasa 1? Your replies will be greatly appreciated, tq
Rossa Calla Rossa Calla 27 Mei, 2015
Fasa 2 dibuka untuk lulusan matrik dan asasi shj
fasa update STPM telah tamat pada awal Mei yg lalu
Ahmad Afif Zahari Ahmad Afif Zahari 01 Jun, 2015
Semakan panggilan temuduga pendidikan UPSI bila??
Rossa Calla Rossa Calla 01 Jun, 2015
9 Jun 2015 mengikut Kalendar UPSI. Boleh refer di sini
http://rossacalla.blogspot.com/2014/12/semakan-ujian-medsi-dan-temu-duga-upsi-2015.html
Faris Ashari Faris Ashari 01 Jun, 2015
Keputusan rayuan upu Minggu kedua tu brapa haribulan biasanya? Hehe,sbb saya kt matrik,tkut tak alert
Rossa Calla Rossa Calla 01 Jun, 2015
Mungkin 9 hingga 12 haribulan Jun 2015. Kami akan maklumkan kelak tarikh sebenarnya
Amir 95 Amir 95 02 Jun, 2015
saya terlepas untuk membuat permohonan bagi fasa ke-2 stpm, bagamana jalan penyelesaian?
Rossa Calla Rossa Calla 02 Jun, 2015
Cuba mphon tahum depan
Luv Vista Luv Vista 09 Jun, 2015
miss, hari ni dah 9 jun, masih tak dapat semak. boleh bagi url tak nak semak kat mana
cahaya pilihan cahaya pilihan 15 Jun, 2015
Bila tarikh permohonan kemasukan UPU untuk pelajar lepasan diploma politeknik 2015??
Rossa Calla Rossa Calla 16 Jun, 2015
Utk lepasan STPM dan setaraf. semakan boleh dibuat pada minggu kedua Ogos 2015
Nuru Atirah Nuru Atirah 16 Jun, 2015
Salam sy nak tanya . Kalo kemasukan nov ni kena beli no pin baru ke kat bsn ? Then kena melalui upu lagi ? Xleh mntak derek ke ngan poli ke u lain . Maksud sy ipta la
Syafiq Hamdan Syafiq Hamdan 17 Jun, 2015
Betulkah tiada fasa 2 bgi lepasan spm 2014 pda tahun ini?sy risau sangat sebab fasa 1 sy xdpt:(
Emmy Cute Emmy Cute 23 Jun, 2015
kak, intake kedua 2015/2016 bagi lepasan spm 2014.. takde ke.. saya tak lepas intake pertama.. jika takde intake kedua. saya takde peluang lain ke untuk membuat rayuan lagi?
akif asraf akif asraf 14 Disember, 2015
Kak intake kdua ad x bt masa skag utk lpsan stpm....kalau ad lg bila tarikh permohonan dia n ipta y mna msih bukak utk intake kdua.....dan procedure utk beli no pin mcmna?
Rossa Calla Rossa Calla 14 Disember, 2015
Permohonan UPU 2016 sila rujuk http://www.panduanmalaysia.com/2014/12/permohonan-upu-ke-ipta-sesi-2015-2016.html. Kalau nak beli pin rujuk di web bsn http://www.mybsn.com.my/content.xhtml?contentId=289
Unknown Unknown 17 Januari, 2016
Assalamualaikum sis..Saya nak tanya..bagi temuduga upu bagi fasa 1 kebisaannya bila dilakukan? Maksud saya..bulan brapa? tq
Rossa Calla Rossa Calla 17 Januari, 2016
Minggu kedua April 2016. Tarikh keputusan minggu kedua Mei 2016. Boleh rujuk tarikh penting UPU 2016 di http://www.panduanmalaysia.com/2014/12/permohonan-upu-ke-ipta-sesi-2015-2016.html
Elcye Mona Elcye Mona 11 Mac, 2016
assalammualaikum,saya nak tanya,saya daftar untuk kali pertama upuonline tu,belum sempat isi data peribadi sdh terkeluar daripada borang tu,saya sdh cuba berkali kali untuk log in xdapat,asyik salah ja sedangkan saya letak ic n kata laluan y sama semasa mendaftar
Rossa Calla Rossa Calla 11 Mac, 2016
sila hubungi UPU di talian helpline (03) 88706767 atau (03) 8870 6777. Talian helpline UPU hanya beroperasi pada hari bekerja sahaja bermula dari jam 7.30 pagi - 5.30 petang.
Suriram Suriram 06 April, 2016
Saya tak sempat submit borang upu sebelum 5 april 2016. Apa yg saya perlu buat untuk memohon upu?
Beckham Nija Beckham Nija 11 April, 2016
Encik bila tarikh semakan ke politeknik konvwnsional ,metro ,kolej komuniti dn ilka ?
Ain MJ Ain MJ 11 April, 2016
Bila saya boleh menyemak keputusan panggilan temuduga untuk lepasan SPM 2015? Katanya, minggu ke-2 April
Rossa Calla Rossa Calla 11 April, 2016
Rujuk di atas bahagian A, semakan panggilan temuduga. Tarikh tertakluk kepada perubahan
Nurfa sakura Nurfa sakura 12 April, 2016
Macam mana nak tahu keputusan semakan panggilan semakan temu duga untuk lepas spm dan setaraf intake 2016/2017 katanya minggu kedua april 2016
ginny ginny 12 April, 2016
Hi Rossa, maknanya semakan itu belum boleh dibuat ? Sebab tiada link yang menuju saya untuk semakan tersebut
Rossa Calla Rossa Calla 12 April, 2016
Ya betul, semakan masih belum dibuka lagi setakat ini. Tunggu makluman rasmi dari UPU
Azirah MS Azirah MS 15 April, 2016
Hi Rossa. Bilakah saya boleh membuat semakan panggilan temuduga bagi program asasi di um? Adakah um tidak lagi membuat temu duga untuk memilih calon bg program asasi seperti tahun tahun yg lepas?
aqilyackob aqilyackob 18 April, 2016
Salam,Admin tarikh penting bagi asasi kejuruteraan uitm bila?.And mcmana nak semak
Wana Nana Wana Nana 20 April, 2016
Kalau tak print permohonan upu tu takpe ke ?
MySemakan MySemakan 23 April, 2016
Tahniah kepada mereka yang berjaya dalam permohonan UPU 2016 online
hon chi kin hon chi kin 25 April, 2016
hi admin,kalau tidak dipanggil ke temuduga, adakah bermakna saya tidak akan ditawarkan kursus tersebut?
Hilmi Nazirul Hilmi Nazirul 07 Mei, 2016
saya nak tnya apa gunanya semakan surat tawaran tetapi keputusan upu tidak keluar lagi? bukanke kita hanya tunggu keputusan tawaran dari upu
Rossa Calla Rossa Calla 07 Mei, 2016
Ya, semak tawaran hanya selepas keputusan diumumkan. Link semakan tawaran yang dinyatakan adalah untuk tahun 2015. Tahun 2016 akan dikemaskini kemudian
Unknown Unknown 09 Mei, 2016
Bila keputusan upu utk 2016 akan keluar?
Unknown Unknown 09 Mei, 2016
Bila...keputusan 2016 keluar untuk diploma x de pon..mohon bantuan
Azirah MS Azirah MS 09 Mei, 2016
Next week 16 mei hari isnin slps pukul 12 tgh hari
imah imah 20 Mei, 2016
Salam , admin .. Upu untuk 2016 sya semak tk bole pun ...
Rossa Calla Rossa Calla 20 Mei, 2016
Semaka UPU di mana? Ni link semakan https://online.mohe.gov.my/upu/hebahan_spm_1617/
mary leaxe mary leaxe 23 Mei, 2016
Tarikh temu duga saya hanya simbol () . Admin mohon pencerahan
mary leaxe mary leaxe 23 Mei, 2016
Admin temu duga bgi teater x tarikh yg jelas. Hanya ada simbol (). admin mohon pencerahan.
Si Genset Si Genset 23 Mei, 2016
semoga hasilnya yang terbaik aja deh,..
ACADEMIC INDONESIA ACADEMIC INDONESIA 24 Mei, 2016
akhir tahun ini saya nak berencana ke malaysia bertandang ke univ2 Malaysia,..

terima kasih kabarnya ya
Idea Terkini Idea Terkini 29 Mei, 2016
Tahniah kepada mereka yang berjaya mendapat tawaran kemasukan ke IPTA
Nur Adillah Mokthar Nur Adillah Mokthar 02 Jun, 2016
Salam..sye nk tnye..kmsukn ke ipta hnye utk spm,stpm,asasi dan matriks jer ker??klaw yg amek diploma dkt kolej swsta,xbleh mohon ke ipta ker??
faeqah faeqah 06 Jun, 2016
Tak pe ke kalau x print kemasukan untuk rayuan?tapi saya ade download dkt dlm laptop
Unknown Unknown 09 Jun, 2016
Ada tak sesi pengambilan december untuk politeknik
Cik November Cik November 10 Jun, 2016
nak tanya , bila keputusan permohonan e-rayuan upu fasa ke-2 bagi lepasan spm akan keluar ?
ridzman ramli ridzman ramli 29 Ogos, 2016
apa yg perlu saya lakukan jika saya terlepas tarikh semakan keputusan upu?
Nur Najihah Nur Najihah 09 September, 2016
Assalamuailaikum..admin.Saya nak tanya, kalau upu untk lepasan sptm/setaraf pada 9/9/ 2016 kali ini saya tidak berjaya, adakah pada bulan november 2016 ini akan dibuka semula? Adakah saya perlu membeli no pin yg baru? Terima kasih.
Cara Santri Cara Santri 22 November, 2016
Terima kasih infonya ya, saya beruntung banget bisa menemukan artikel ini