Semakan Keputusan MUET Sesi Julai 2017 Online Dan SMS

Cara Semak Keputusan MUET Julai 2017 Online. July 2017 MUET result? Kepada calon yang telah menduduki peperiksaan MUET sesi Julai, tarikh semakan keputusan MUET Sesi Julai 2017 (result muet july 2017) dijangka akan diumumkan pada minggu pertama bulan Oktober 2017. Tarikh rasmi akan dikemaksini selepas diumumkan oleh MPM. Keputusan peperiksaan MUET boleh disemak secara online dan SMS melalui laman web Majlis Peperiksaan Malaysia. 

Semakan Keputusan MUET Sesi Julai 2017 Secara Online Dan SMS

Keputusan MUET sesi Julai 2016 yang lepas telah diumumkan pada 5 Oktober 2016 (Rabu) mulai jam 1000 pagi. Jika mengikut tarikh-tarikh semakan tahun-tahun yang lepas, keputusan dijangka diumumkan pada minggu pertama bulan Oktober 2017. 

Calon MUET adalah diingatkan untuk melayari Portal MPM untuk mendapatkan tarikh rasmi. Semakan keputusan boleh disemak menerusi kaedah secara online dan SMS.

Semakan Keputusan MUET Julai 2017 SMS

Semakan MUET melalui SMS

  • taip MUET [jarak] RESULT [jarak] No. K/P dan hantar ke 15888
  • Semakan sehingga 4 Januari 2017 jam 1159 malam
  • Caj penghantaran sebanyak RM0.15 akan dikenakan manakala caj penerimaan pula adalah sebanyak RM0.20 (Tidak termasuk GST). Perkhidmatan disediakan untuk penggunan Celcom, Maxis, Digi U Mobile dan Tune Talk. 
atau

Semakan MUET online

Rayuan Semakan Semula Keputusan MUET 

Calon yang ingin membuat rayuan penyemakan semula keputusan MUET, boleh merayu seperti panduan dan syarat berikut :-

  1. Caj rayuan semakan semula keputusan : RM70.00
  2. Tarikh tutup : Seminggu selepas tarikh keputusan ujian MUET diumumkan
  3. Pemohon perlu mengisi Borang Rayuan Penyemakan Semula Keputusan (MUET/PS1) 
  4. Borang yang lengkap diisi hendaklah dihantar ke Majlis Peperiksaan Malaysia (u.p. Setiausaha Bahagian Pengendalian STPM dan MUET). 

Tahniah kepada yang berjaya dengan cemerlang. Bagi mereka yang inginkan lulus cemerlang Peperiksaan MUET, anda boleh membeli panduan Lulus Cemerlang Peperiksaan MUET ini dengan harga RM30. Sila klik link di bawah ini untuk pesanan.
Nak Lulus Cemerlang Dalam Exam MUET? Klik Sini! Semoga berjaya

0 comment... add one now