Berita Terkini Insiden Tembakan Bersiri Di Paris November 2015

Insiden Tembakan Bersiri Di Paris 13 November 2015. Tumpuan berita terkini hari ini adalah tertumpu kepada insiden letupan dan tembakan bersiri di bandaraya Paris, Perancis yang berlaku pada Jumaat malam, 13 Disember 2015. Menurut laporan Berita Harian, setakat ini sekurang-kurangnya 140 orang dikatakan terbunuh di beberapa lokasi iaitu 100 orang di dewan konsert Bataclan manakala 40 lagi di beberapa lokasi lain.

Berita Terkini Insiden Tembakan Bersiri Di Paris November 2015

Dalam insiden ini, kumpulan bersenjata dan pengebom menyerang restoran, bar dan dewan konsert di beberapa lokasi di bandar raya ini pada Jumaat malam menyebabkan banyak kematian dan memaksa Presiden Perancis, Francois Hollande untuk mengisytiharkan darurat di kawasan Paris dan menutup pintu sempadan bagi mengelakkan penyerang lolos.

  • Rakaman video kejadian tembakan bersiri di Paris - Klik Pray For Paris


#prayforparis

#prayforparis kini trending
Di laman sosial, hashtag #prayforparis menjadi trending, dengan netizen khususnya penduduk bandaraya itu berkongsi rasa terkejut dan perkembangan semasa situasi di sana.
#prayforparis
Suasana selepas perlawanan bolasepak Perancis lawan Jerman
Ini bukan kali pertama kejadian seumpama ini berlaku di bandaraya yang dikenali sebagai kota cinta itu. Sebelum ini, insiden tembakan di ibu pejabat majalah Charlie Hebdo berlaku pada Januari 2015 lalu, mengakibatkan 12 orang maut.


0 comment... add one now