Contest Review Lynk.my 2015

Contest Review Lynk.my 2015 adalah satu pertandingan atau contest yang dianjurkan oleh Laman Web Lynk.my dan menawarkan hadiah terbaik bernilai RM4,000. Contest hebat, ringkas dan lumayan ini berlangsung selama lebih kurang DUA bulan, bermula dari 27 Oktober 2015 sehingga 27 Disember 2015. 

Sebagai panduan, Contest Review Lynk.my 2015 hanya boleh disertai oleh mana-mana blogger yang berwarganegara Malaysia dan penyertaan adalah terbuka kepada semua platform blogger namun tidak dibenarkan menggunakan domain atau subdomain yang mempunyai keyword terus kepada contest lynk. 

Review Lynk.my 2015

Contest Review Lynk.my 2015

Lynk.my adalah salah satu laman web pemendekkan url (tool shorten) khusus buat Rakyat Malaysia yang membantu anda untuk mengingati url blog atau alamat web yang panjang.  
Sebagai contoh...  http://www.panduanmalaysia.com/2015/11/contest-review-lynkmy-2015.html akan dipendekkan menjadi seperti ini http://lynk.my/SGS
Lynk.my yang merupakan "Malaysian No 1 URL Shortener" adalah satu perkhidmatan inovatif yang membolehkan anda untuk mendapatkan wang dari setiap pengunjung ke pautan yang dipendekkan anda. 

Selain Blogger.com, medium lain yang boleh digunakan untuk menjana pendapatan melalui Lynk.my adalah Facebook, Google+, WhatsApp, YouTube, Telegram dan sebagainya.

Selain boleh menjana pendapatan, Lynk.my juga mempunyai banyak kelebihan seperti berikut :-
  • 1) Mudah digunakan
  • 2) Pendaftaran adalah Percuma
  • 3) Sistem yang selamat untuk digunakan
  • 4) Bayaran terus ke akaun bank anda

Apa Yang Menarik Tentang Lynk.my

1. Advertiser

Beriklan di sesuatu platform web-web iklan amat mahal. Dengan menggunakan Lynk.my, semua orang boleh beriklan bermula dari hanya RM10. Tiada Yuran Pendaftaran Diperlukan. 

2. Publisher

Anda ingin membuat wang dalam talian cara pantas dan mudah. Sila kongsikan url yang telah dipendekkan di Lynk.my untuk mendapat bayaran yang dianggap tinggi berbanding pesaing lain.

3. Dari Malaysia Untuk Malaysia

Objektif utama Lynk adalah untuk membantu rakyat Malaysia untuk mengiklankan kedai mereka ataupun event serta lain-lain lagi aktiviti berkaitan yang memerlukan pengiklanan atau promosi.


4. Kaedah Pembayaran Cara Mudah Secara Online

Rakyat Malaysia suka menggunakan perbankan dalam talian untuk membuat atau menerima bayaran. Lynk menggunakan pembayaran secara online sebagai kaedah pembayaran utama dan mereka menerima hampir semua Akaun Bank utama di Malaysia. 


5. Statistik Akaun Yang Lengkap

Pengguna berdaftar Lynk boleh melihat statistik, graf dan negeri-negeri pelawat (geolokasi) terperinci bagi setiap satu shrinked Lynk Url.

Cara Join Lynk.my

Bagaimana untuk menyertai Lynk.my sebenarnya amat mudah. Beberapa langkah-langkah yang perlu dilakukan adalah seperti berikut :-
  • Pergi ke Laman Utama Lynk.my
  • Klik " Join Now " 
  • Anda perlu mengisi maklumat yang diperlukan.
  • Jika anda memilih "Auto Choose", ia akan mendaftarkan anda sebagai Publisher Apabila anda telah selesai , klik pada "I Want to Join Lynk!".

Login

  • Log masuk ke akaun Lynk.my anda.
  • Pendekkan mana-mana url/link kepada lynk di http://lynk.my/user/links
  • Sekarang tugas anda adalah untuk menyebarkan lynk tersebut melalui cara anda sendiri contohnya melalui status facebook , twitter , fanpages atau group. Sekarang anda akan dibayar untuk setiap orang yang klik pada pautan lynk.my anda.

Menangi Hadiah Lumayan RM4,000 Untuk Contest  Review Lynk.my 2015

Berikut adalah senarai kategori dan hadiah yang diberikan kepada pemenang dalam contest review lynk.my 2015. Terdapat tiga kategori yang dipertandingkan iaitu :-

A. TOP lynkUNDI

  1. Tempat Pertama - RM500
  2. Tempat Kedua - RM300
  3. Tempat Ketiga - RM100

B. TOP SEO

  1. Tempat Pertama - RM500
  2. Tempat Kedua - RM300
  3. Tempat Ketiga - RM100

C. TOP CREATIVE

  1. Tempat Pertama - RM1000
  2. Tempat Kedua - RM500
  3. Tempat Ketiga - RM200
Jom meriahkan Contest Review Lynk.my 2015 ini untuk memenangi hadiah lumayan dalam 3 kategori dan terima kasih kepada Lynk.my yang sudi menganjurkan contest lumayan buat blogger-blogger di Malaysia semua.

Bagi mereka yang berminat untuk menyertai Contest Review Lynk.my 2015, sila klik pautan ini :-


Pengumuman Untuk Pemenang

  1. Pemenang contest ini akan ditentukan pada 29 Disember 2015 melalui fanpages lynk.my, email, lynk.my, support.lynk.my dan melalui telefon jika peserta mengisi data lengkap ketika mendaftar di system lynk.my.
  2. Hadiah akan diberikan secara pembayaran melalui internet banking dalam tempoh 3-14 hari bekerja selepas pemenang diumumkan.
  3. Hadiah Giveaway untuk penyertaan akan dipos dan akan diterima pemenang mengikut tempoh yang diberikan PosLaju.

Semoga berjaya kepada semua peserta yang bertanding dalam Contest Review Lynk.my 2015.


{ 41 comments.. read them below or add one }

Mohd Adib Mohd Adib 07 November, 2015
Good luck ye dalam contest ni. :)
Rossa Calla Rossa Calla 07 November, 2015
Ya sama-sama, moga anda berjaya menang hadiah utama nanti
Mohd Zahran Mohd Zahran 07 November, 2015
Semoga sama-sama berjaya dalam pertandingan ini :-d
MYiDEAKiNi [dot] com MYiDEAKiNi [dot] com 07 November, 2015
Jalan & follow dari kontes yang sama...
All the best....
Akma Omar Akma Omar 07 November, 2015
Tahniah join dan good luck dalam contest review lynk.my 2015 ni. nice jugak theme..
si bongkok si bongkok 07 November, 2015
Semoga berjaya tuan dalam contest ini... :)

Antara pencabar2 utama untuk contest review lynk.my ni... :)
FaizAlias FaizAlias 07 November, 2015
Yeah...saya pun baru join contest ni...semoga berjaya... :)
weschairs weschairs 08 November, 2015
Selamat bersaing he he...
kamil salleh kamil salleh 09 November, 2015
Salam Rosa Calla.... ramai yang hebat-hebat telah join contest SEO. Pasti contest ini mendapat sambutan yang mengalakan daripada otai-otai SEO. Apa pun kita perlu bersaing dengan mereka. Mana tahu kena cara boleh juga hadiahnya. Semoga sama-sama kita berjaya dalam Contest Review Lynk.my 2015
Hasrul Hassan Hasrul Hassan 10 November, 2015
Uhh semakin ramai blogger yang cekap SEO untuk unggul dalam carta Contest Review Lynk.my 2015 kategori TopSEOLynk ni ...
Rossa Calla Rossa Calla 10 November, 2015
Semoga anda berjaya dalam contest review lynk.my 2015 :)
Rossa Calla Rossa Calla 10 November, 2015
Semoga HH berjaya dalam contest review lynk.my 2015 :)
Rossa Calla Rossa Calla 10 November, 2015
Ya...ianya sengit. Ramai pakar SEO telah join contest review Lynk.my 2015 ini
Rossa Calla Rossa Calla 10 November, 2015
Terima kasih. Makin sengit. Semua ada chance untuk menang contest ini
Rossa Calla Rossa Calla 10 November, 2015
Ya....bersaing untuk menang sesuatu
Rossa Calla Rossa Calla 10 November, 2015
In Sha Allah...kalu ada rezeki
Rossa Calla Rossa Calla 10 November, 2015
Terima kasih....semuga anda juga berjaya x-)
Afzai Afandi Afzai Afandi 10 November, 2015
Selamat bercontest dan selamat berjaya untuk Panduan Malaysia
BinMuhammad BinMuhammad 10 November, 2015
Antara pakar SEO dan review yang terbaik nih! Kalau sebelum ni sentiasa bersaing dgn keyword terhangat, setakat contest ni mesti kacang jer kan...
Semoga berjaya ya!
Rossa Calla Rossa Calla 10 November, 2015
Terima kasih. Selamat berjaya kepada anda juga :)
Rossa Calla Rossa Calla 10 November, 2015
He he....anda selayaknya digelar Pakar SEO, Mog aanda berjaya menang hadiah utama nanti x-)
suffer8zine suffer8zine 11 November, 2015
Blog yang smart. Saya pun join juga ;D Semoga berjaya dalam Contest Review Lynk.my 2015 ini ;D
Astrallusion Arc Astrallusion Arc 12 November, 2015
Selamat bersegmen :)
Contest Review Lynk.my by Astrallusion Arc
Rossa Calla Rossa Calla 15 November, 2015
Terima kasih. Semoga berjaya juga :)
Rossa Calla Rossa Calla 15 November, 2015
Ya sama-sma. Persaingan semakin sengit dan semua peserta mempunyai peluang untuk menang nanti
Aizen Nasa Aizen Nasa 16 November, 2015
Lawat kembali..semoga berjaya...
Sani Sani 30 November, 2015
Semoga Berjaya dalam contest ni ya! saya baru nak cuba cuba joint contest ni..
Aya Norbayah Aya Norbayah 02 Disember, 2015
Good luck Panduan Malaysia.. Aya pun join juga.. Doktor Blogger mencuba nasib..hehe

Jemput ke sini: CONTEST REVIEW LYNK.MY 2015
Sentiasa Panas Sentiasa Panas 07 Disember, 2015
Semoga berjaya buat semua peserta..:)
keladi keladi 15 Disember, 2015
Semoga berjaya untuk contest ini ya...dan insyaallah ada peluang utk menang tu...salam perkenalan.....Contest Review Lynk.my 2015
FaizAlias FaizAlias 17 Disember, 2015
Gud luck boss...menarik artikel ni...semoga berjaya!
Bahrain Bahrain 23 Disember, 2015
Semoga berjaya ya semuanya :D