Notis Amaran Air Pasang Besar Di JB November 2015

Notis Amaran Air Pasang Besar. Satu notis telah dikeluarkan oleh Majlis Bandaraya Johor Bahru (MBJB) menasihatkan orang ramai untuk bersedia dan berwaspada dengan fenomena air pasang besar yang dijangka berlaku di Selat Tebrau dari 24 November hingga 30 November 2015. MBJB turut meminta penduduk setempat yang berada di kawasan terlibat untuk berjaga-jaga sepanjang tempoh fenomena air pasang besar ini yang boleh mencecah ketinggian sehingga 3.7 meter.

Notis Amaran Air Pasang Besar Di JB November 2015

Beberapa kawasan terutamanya di kawasan pusat bandar dan kawasan rendah berhampiran tepi pantai atau sungai boleh dilanda banjir sekiranya berlaku hujan lebat secara berterusan semasa air pasang besar ini. 

Berikut adalah Notis Amaran Air Pasang Besar Di JB November 2015 untuk panduan orang ramai semua.


fenomena Air Pasang Besar Di JB

Pada hari Isnin yang lalu, 16 November 2015, banjir kilat yang teruk telah melanda Bandaraya Johor Bahru terutama di Jalan Wong Ah Fook (City Square dan JBCC) yang menyebabkan kesesakan teruk di JB. Puncanya kerana hujan berterusan dan air pasang besar.

Mari sama-sama kita kongsikan Notis Amaran Air Pasang Besar Di JB November 2015 bagi mengambil langkah-langkah perlu bagi mengelakkan kejadian banjir tempohari di JB berulang kembali.


0 comment... add one now