Panduan Peperiksaan Online PTD Gred M41 SPA

Panduan Peperiksaan Online Pegawai Tadbir Diplomatik Gred M41 SPA. Dikongsikan dari makluman terkini FB SPA, Peperiksaan online memasuki perkhidmatan Pegawai Tadbir dan Diplomatik Gred M41 akan diadakan pada tarikh 19 Januari 2016 (Selasa) bermula dari 08:00 hingga 09:40 malam. Sila layari laman web : http://e-semakan.spa.gov.my untuk menyemak senarai nama.

Menurut SPA, tugas Pegawai Tadbir dan Diplomatik Gred M41 adalah merancang, menggubal dan melaksanakan dasar-dasar awam mengenai pengurusan sumber tenaga manusia dan organisasi, sumber kewangan, ekonomi, pentadbiran dan pembangunan wilayah/daerah/tempatan/tanah, perancangan dan pentadbiran sosial, hubungan antarabangsa dan hal ehwal luar negeri (termasuk perkhidmatan luar negeri) keselamatan/ketahanan negara serta pengurusan teknologi maklumat. 
panduan peperiksaan pegawai tadbir diplomatik

OK jika anda telah semak, panduan seterusnya adalah bagaimana nak buat persediaan untuk lulus cemerlang dalam peperiksaan ini?

Tak Tahu Nak Prepare Apa Untuk Exam PEGAWAI TADBIR DIPLOMATIK pada 19 Januari ini?
Kalau Tak Prepare Memang Susah Nak Lulus Exam Tu
Berikut dikongsikan satu rujukan khas yang dapat membantu calon dalam persediaan peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik M41 dan semua bahan di sini disusun berdasarkan pengalaman dan maklumbalas calon terdahulu. Bertajuk Pegawai Tadbir Diplomatik, komponen yang disediakan adalah bantuan bahan rujukan termasuk lebih 70 Nota Ringkas untuk persediaan calon.

  • Untuk membeli Panduan terbaik ini, sila klik PTD
 
Satu perkara yang anda kena sedar, anda bakal bersaing dengan ribuan calon lain untuk merebut jawatan PEGAWAI TADBIR DAN DIPLOMATIK M41 ini. Apa yang bakal membezakan anda dengan calon lain adalah, bagaimana persediaan anda untuk menghadapi PEPERIKSAAN ini. Selamat berjaya.

0 comment... add one now