Siaran Langsung Keputusan Felda United Vs Terengganu FC Piala Malaysia 2018

Panduan terkini dikemaskini pada 23 Mei 2019 jam 04:52 PM

Siaran Langsung Felda United lawan Terengganu FC Suku Akhir Piala Malaysia September 2018. Juara Liga Premier 2018, Felda United dan pasukan Liga Super, Terengganu FC akan bertarung pada aksi suku akhir Unifi Piala Malaysia 2018 untuk merebut satu slot ke pusingan separuh akhir kejohanan bolasepak paling berprestij di Malaysia. Aksi pusingan Suku akhir pertama melibatkan kedua-dua pasukan akan berlangsung pada hari Jumaat, 21 September 2018 di Stadium Tun Abdul Razak, Jengka, Pahang.

Perlawanan suku akhir kedua pula akan diadakan di Stadium Sultan Ismail Nasiruddin Shah pada hari Jumaat, 28 September 2018 bermula jam 9:00 malam. Siaran langsung perlawanan akan disiarkan di TV9 pada aksi pertama dan di Unifi TV pada perlawanan kedua. Selain Felda United dan Terengganu FC, 6 pasukan lain yang bersaing merebut 4 slot separuh akhir adalah Perak vs PKNS FC, Kelantan vs Sabah dan JDT vs Pahang.

Felda United Vs Terengganu FC

Live Streaming Keputusan Felda United Vs Terengganu FC: 21 Dan 28 September 2018

Berikut dikongsikan maklumat perlawanan Felda United vs Terengganu FC melibatkan tarikh, masa, stadium, saluran siaran langsung di TV, kesebelasan pemain dan keputusan terkini. Pemenang akan bertemu dengan pemenang diantara pasukan JDT lawan Pahang.

KEPUTUSAN FELDA UNITED VS TERENGGANU FC SUKU AKHIR PERTAMA PIALA MALAYSIA 2018
Perlawanan akan diadakan di Stadium Tun Abdul Razak, Jengka pada hari Jumaat, 21 September 2018
FELDA UNITED1 – 2TERENGGANU FC
Gilberto Fortunato min 559:00 MALAMNasrullah Haniff min 7
Lee Tuck min 81 PEN

Kesebelasan Pemain Felda United Vs Terengganu FC 21 September 2018 (Pusingan Pertama Suku Akhir)

Berikut adalah senarai kesebelasan pemain utama untuk perlawanan pertama diantara Felda United lawan Terengganu FC.

  • FELDA : Farizal Harun, Prabakaran, Shukor Adan (C), Thiago Junio, Wan Amirul Afiq, Daniel Amir, Azrin, Zahril, Christie, Syamim Yahya, Gilberto Fortunato
  • TERENGGANU FC : Suffian, Kamal Azizi, Igor Zonjic, Shahrul, Adib, Thierry, Lee Tuck, Ashari, Amirzafran (Nasrullah Haniff), Partiban, Tchetche Kipre (C)
KEPUTUSAN TERENGGANU FC VS FELDA UNITED SUKU AKHIR KEDUA PIALA MALAYSIA 2018
Perlawanan akan diadakan di Stadium Sulatn Ismail Nasiruddin Shah pada hari Jumaat, 28 September 2018
TERENGGANU FC4 – 3FELDA UNITED
Lee Tuck min 11
Adib Aizudin min 68
Malik  Mat Ariff min 82
Kipre min 86
AGG 6 – 4
9:00 MALAM
Thiago Junio min 11
Syamin Yahya min 48
Thiago Junio min 78

Kesebelasan Pemain Terengganu FC Vs Felda United 28 September 2018 (Pusingan Kedua Suku Akhir)

  • TERENGGANU FC : Suffian Abdul Rahman, Igor Zonjic, Nasrullah Hanif, Kamal Azizi, Adib Aizuddin, Chanta Bin, Lee Tuck, Ashaari Samsuddin, Shahrul Aizad, Partiban, Kipre Tchetche
  • FELDA UNITED : Farizal Harun, Daniel Amier, Khairul Azrin, Gilberto Fortunato, Shukor Adan, Syamim Yahya, Iain Ramsay, Wan Amirul Afiq, K. Prabakaran, Thiago Junio, Zahril Azri

Selamat menyaksikan aksi perlawanan suku akhir Unifi Piala Malaysia 2018 yang dijangka menarik dan sengit. Tahniah kepada pasukan yang berjaya memenangi perlawanan ini.