Panduan Lulus Cemerlang Peperiksaan MUET

Panduan terkini dikemaskini pada 27 Mei 2019 jam 12:03 PM

Panduan Lulus Cemerlang Peperiksaan MUET. Anda ingin tips terbaik untuk lulus cemerlang dalam peperiksaan MUET yang penting untuk syarat kemasukan ke IPTA masa kini ? Peperiksaan MUET merupakan salah satu perkara yang terpenting di dalam hidup anda kerana ianya akan menentukan sama ada anda akan berjaya untuk menyambung pelajaran ke IPT atau tidak ataupun ianya juga akan menjadi tanda penentu samada anda layak atau tidak untuk dinaikkan pangkat di tempat kerja anda. Untuk makluman, peperiksaan MUET akan dijalankan 3 tahun sekali dan untuk tahun 2016 anda boleh rujuk Kalendar peperiksaan MUET 2015 dengan klik Tarikh MUET 2016.

muet

Panduan Lulus Cemerlang Peperiksaan MUET

Kepada
calon-calon yang akan menduduki peperiksaan MUET sudah tentu anda kini sedang berada di dalam keadaan rungsing memikirkan tentang peperiksaan MUET yang akan dihadapi tidak lama lagi. Maklumlah, untuk mencapai keputusan MUET cemerlang amat sukar.

Pada tahun 2009, seramai 164,446 calon telah menduduki peperiksaan MUET, tetapi malangnya, hanya 12% sahaja yang berjaya memperolehi keputusan yang cemerlang (Band 6). Bakinya, memperolehi keputusan yang biasa-biasa sahaja dan kurang memuaskan.

Keputusan yang kurang memuaskan ini akan menyukarkan anda untuk memperolehi jurusan yang anda idamkan di Universiti. Keputusan untuk kenaikan pangkat di tempat kerja mungkin perlu dipertimbangkan semula oleh pihak atasan apabila melihat keputusan peperiksaan MUET anda yang kurang memuaskan. Mahu atau tidak, anda terpaksa mengambil sekali lagi peperiksaan MUET dan ianya akan mengambil masa anda selama 6 bulan lagi.

pm250X250
Oleh itu sebagai salah satu cara untuk mendapat keputusan cemerlang MUET, satu panduan MUET telah ditulis atas kesedaran membantu golongan yang ingin maju ke hadapan untuk bersaing di era globalisasi ini. Ebook ini memberi garis panduan tentang bagaimana peperiksaan MUET dijalankan dan juga teknik-teknik menjawab soalan-soalan komponen Listening, Speaking, Reading dan Writing.

Di dalam ebook ini, ada banyak panduan dan info yang dapat membantu anda. Antaranya:

  •  Gambaran bagaimana peperiksaan Speaking dijalankan
  •  Kelemahan calon semasa peperiksaan Speaking
  •  Contoh soalan-soalan serta teknik dan panduan menjawab komponen Listening,  Speaking, Reading dan Writing
  •  Panduan mahir dalam kemahiran mendengar
  •  Format terkini peperiksaan MUET dan pelbagai lagi info yang anda perlukan berkaitan MUET

Bagi mereka yang berminat, anda boleh membeli panduan Lulus Cemerlang Peperiksaan MUET ini dengan harga RM30. Sila klik link di bawah ini untuk pesanan.

Nak Lulus Cemerlang Dalam Exam MUET? Klik Sini!

Semoga berjaya