Permohonan Jawatan Kosong SPA Terkini Online

Panduan terkini dikemaskini pada 25 Mei 2019 jam 01:23 AM

Semakan Dan Senarai Jawatan Kosong SPA Terkini Online. Anda berminat untuk bekerja di sektor perkhidmatan awam Malaysia? Berita baik, peluang kerja kosong di perkhidmatan awam yang dikemaskini dari masa kesemasa dan menjanjikan kerjaya yang stabil serta selamat ini boleh disemak secara online di Portal Rasmi Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) Malaysia. Permohonan
untuk memasuki perkhidmatan awam persekutuan hendaklah dibuat secara
online di Pendaftaran Pekerjaan Dalam Perkhidmatan Awam (SPA8i).

jawatankosongspa

Antara kelebihan serta kemudahan adalah seperti Elaun Perumahan, Cost of Living Allowance (COLA), Imbuhan Tetap Khidmat Awam (ITKA), kenaikan gaji tahunan, kemudahan pinjaman kenderaan, cuti tahunan mengikut kelayakan, cuti bersalin serta pinjaman perumahan.

Jawatan Kosong SPA Terkini Online

Sememangnya diketahui yang jawatan kerja kosong kerajaan ini menjadi rebutan di kalangan graduan yang mengimpikan kestabilan kerja. Kebanyakan kekosongan adalah pada peringkat kumpulan sokongan memandangkan lebih 70 peratus jawatan dalam perkhidmatan awam ketika ini diisi oleh kumpulan ini.

Walaupun terdapat banyak jawatan kosong yang ditawarkan kepada rakyat Malaysia, jumlah permohonan jawatan adalah terlalu banyak yang mengakibatkan ramai yang gagal dalam permohonan.

Oleh itu, bagi mereka yang berminat, sila layari selalu Portal Rasmi SPA untuk mendapatkan maklumat terkini kekosongan jawatan.
rtk468x60

Jawatan Kosong SPA 2016

Berikut adalah iklan jawatan kosong terkini Perkhidmatan Awam yang akan dikemaskini dari masa kesemasa. Sila layari Portal Rasmi SPA untuk maklumat lanjut : http://www.spa.gov.my/

spajun2016

 

Ogos 2016

permohonanjawatankosongjpj

Kepada mereka yang berminat, jangan lepaskan peluang untuk mendaftar pekerjaan di SPA sekarang. Semoga anda berjaya dalam permohonan memasuki Perkhidmatan Awam.