Panduan terkini dikemaskini pada

Kalendar Cuti Umum Johor 2021

Panduan buat penduduk Negeri Johor Darul Takzim. Berikut dikongsikan Kalendar Cuti Umum Negeri Johor tahun 2021 (senarai Hari Kelepasan Am). Senarai cuti yang dikongsikan boleh dijadikan panduan dalam merancang aktiviti kehidupan termasuk percutian bersama keluarga, mengadakan aktiviti lain seperti majlis kahwin/ kenduri dan sebagainya.

Negeri Johor adalah sebuah negeri yang terletak di selatan tanahair dan kini pesat membangun seiring dengan pembangunan kawasan Lembah Kelang. Selain maju, Johor juga dikenali dengan kehebatan pasukan bolasepak JDT yang telah memenangi gelaran Juara Liga Super sebanyak tujuh (7) kali berturut-turut.

cuti umum johor

Kalendar Cuti Umum Johor 2021 (Tarikh, Hari & Perayaan)

Berikut adalah kalendar Hari Kelepasan Am Negeri Johor 2021 (Public Holidays) yang memaparkan maklumat senarai Hari Kelepasan Am Negeri Johor dan Hari Kelepasan Am Persekutuan yang meliputi tarikh, hari dan jenis cuti atau perayaan.

Untuk makluman, cuti hujung minggu (weekend) Negeri Johor termasuk cuti sekolah adalah pada hari Jumaat dan Sabtu.

 1. Hari Thaipusam 28 Jan Khamis
 2. Tahun Baru Cina 12 dan 13 Feb Jumaat dan Sabtu
 3. Hari Keputeraan Sultan Johor 23 Mac Selasa
 4. Cuti Awal Ramadhan 13 April Selasa
 5. Hari Pekerja 1 Mei Sabtu
 6. Hari Raya Aidilfitri 13 Mei Khamis
 7. Hari Raya Aidilfitri Kedua 14 Mei Jumaat
 8. Hari Wesak 26 Mei Rabu
 9. Hari Keputeraan YDP Agong 7 Jun Isnin
 10. Hari Raya Haji 20 Julai Jumaat
 11. Awal Muharam 10 Ogos Isnin
 12. Hari Kebangsaan 31 Ogos Selasa
 13. Hari Malaysia 16 Sep Khamis
 14. Hari Hol Almarhun Sultan Iskandar 13 Sep Isnin
 15. Maulidur Rasul 19 Okt Isnin
 16. Hari Deepavali 4 Nov Rabu
 17. Hari Krismas 25 Dis Sabtu

Nota Penting Hari Kelepasan Am

 • Apabila Hari Kelepasan Am jatuh pada Hari Kelepasan Mingguan (Jumaat) atau Hari Kelepasan yang lain, maka hari tersebut digantikan dengan hari bekerja berikutnya dan jika hari yang kemudiannya itu pula merupakan Hari Kelepasan, maka hari yang berikutnya dijadikan Hari Kelepasan.
 • Jika Hari Kelepasan Am jatuh pada hari Sabtu ianya tidak diganti dengan hari berikutnya.
  Untuk semak senarai hari kelepasan am negeri Johor klik Johor 2021

SUMBER

Semoga senarai kalendar Jadual di atas ini akan memudahkan lagi perancangan anda seisi keluarga. Selain itu tarikh cuti ini boleh membantu anda dalam memilih destinasi pelancongan, menempah hotel dan sebagainya pada tarikh yang bersesuaian. Selamat bercuti….

Related : berikut mungkin diubah suai kalendar cuti umum untuk sila semak laman web ini untuk maklumat terkini cuti umum untuk tahun laman ini mengandungi kalendar tarikh berikut mungkin diubah mengandungi kalendar cuti umum awam rasmi, sila semak laman web ini untuk maklumat terkini sebaik sahaja berikutnya dan jika hari tarikh cuti tarikh berikut mungkin diubah suai kelepasan am negeri johor awam rasmi tahun 2021 hari kelepasan am negeri hari bekerja berikutnya kalendar cuti umum untuk cuti umum untuk tahun hari yang berikutnya dijadikan jatuh pada hari kelepasan mingguan jumaat atau hari kelepasan yang lain maka hari berikutnya dijadikan hari kelepasan laman ini mengandungi kalendar hari tersebut digantikan digantikan dengan hari bekerja mengandungi kalendar cuti umum